Reklam
Reklam

Amasya’da kirası 6 bin 300 TL’den 150 bin TL’ye yükseltilen Bimarhane’ye tahliye kararı

amasyada kirasi 6 bin 300 tlden 150 bin tlye yukseltilen bimarhaneye tahliye karari BVkwyMlS jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Amasya’da 700 yılı aşan tarihiyle en fazla ziyaretçi çeken müzelerin başında gelen Bimarhane’nin kirası 6 bin 300 TL’den 150 bin TL’ye yükseltildi. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, yaptıkları itirazlar doğrultusunda kira indirimi beklerken Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından binanın 15 gün içinde tahliye edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Sabuncuoğlu Şerefeddin’in kullandığı cerrahi aletler ve enstrümanlar sergileniyor

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehirle özdeşleşen binanın belediye tarafından uzun yıllardır Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi adıyla hizmet verdiğine işaret eden Belediye Başkanı Sevindi, Fatih Sultan Mehmet döneminin ünlü hekimi Sabuncuoğlu Şerefeddin’in kullandığı cerrahi aletlerin ve enstrümanların sergilendiği müzenin belediyeye aylık kirası 6 bin 300 TL iken Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 150 bin TL olarak bildirildiğini belirtti.

“Kira indirimi beklerken tahliye kararı verildi”

İlhanlı döneminden kalma binayı müze olarak kullanmayı sürdürmek istediklerini ancak beklenmedik bu artışa da itiraz ettiklerini vurgulayan Sevindi, “Yaptığımız itirazlar doğrultusunda kira indirimi beklerken Vakıflar Bölge Müdürlüğü burayı 15 gün içinde tahliye etmemize karar vermiştir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice’nin tescilli balı için turizm ve ticaret işbirliği

Yenicenin tescilli bali icin turizm ve ticaret isbirligi1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Haziran, 2026 13:12 tarihinde yayınlandı
0

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “AB Coğrafi İşaret Tescilli Yenice Ihlamur Balının Turizm Tedarik Zincirine Entegrasyonu, Markalaşması ve Ticarileşme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” için imza töreni düzenlendi. Bartın Valiliğinde gerçekleşen törene ev sahipliği yapan BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın katılımıyla projenin sözleşmesi imzalandı.

Yenice’nin önde gelen yerel değerlerinden biri olan ve Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescili bulunan Yenice Ihlamur Balı’nın marka değerini artırmayı hedefleyen projeyle; balın turizm sektörüyle bütünleşmesinin güçlendirilmesi, üreticilerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, dijital pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ile ulusal ve uluslararası pazarlardaki görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.

Törende, projenin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Vali Dr. Nurtaç Arslan’a, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya’ya ve ajans uzmanlarına teşekkür edildi. Yenice’ye, bölge üreticilerine ve yerel ekonomiye önemli kazanımlar sağlaması beklenen projenin hayırlı olması dilenirken, yerel değerlerin katma değere dönüştürülmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin