Reklam
Reklam
amasyada kirasi 6 bin 300 tlden 150 bin tlye yukseltilen bimarhaneye tahliye karari BVkwyMlS jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Amasya’da kirası 6 bin 300 TL’den 150 bin TL’ye yükseltilen Bimarhane’ye tahliye kararı

Amasya’da 700 yılı aşan tarihiyle en fazla ziyaretçi çeken müzelerin başında gelen Bimarhane’nin kirası 6 bin 300 TL’den 150 bin TL’ye yükseltildi. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, yaptıkları itirazlar doğrultusunda kira indirimi beklerken Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından binanın 15 gün içinde tahliye edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Sabuncuoğlu Şerefeddin’in kullandığı cerrahi aletler ve enstrümanlar sergileniyor

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehirle özdeşleşen binanın belediye tarafından uzun yıllardır Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi adıyla hizmet verdiğine işaret eden Belediye Başkanı Sevindi, Fatih Sultan Mehmet döneminin ünlü hekimi Sabuncuoğlu Şerefeddin’in kullandığı cerrahi aletlerin ve enstrümanların sergilendiği müzenin belediyeye aylık kirası 6 bin 300 TL iken Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 150 bin TL olarak bildirildiğini belirtti.

“Kira indirimi beklerken tahliye kararı verildi”

İlhanlı döneminden kalma binayı müze olarak kullanmayı sürdürmek istediklerini ancak beklenmedik bu artışa da itiraz ettiklerini vurgulayan Sevindi, “Yaptığımız itirazlar doğrultusunda kira indirimi beklerken Vakıflar Bölge Müdürlüğü burayı 15 gün içinde tahliye etmemize karar vermiştir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin