Amasya’da kirası 6 bin 300 TL’den 150 bin TL’ye yükseltilen Bimarhane’ye tahliye kararı - Karabük Haber Postası
amasyada kirasi 6 bin 300 tlden 150 bin tlye yukseltilen bimarhaneye tahliye karari BVkwyMlS jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da kirası 6 bin 300 TL’den 150 bin TL’ye yükseltilen Bimarhane’ye tahliye kararı

Amasya’da 700 yılı aşan tarihiyle en fazla ziyaretçi çeken müzelerin başında gelen Bimarhane’nin kirası 6 bin 300 TL’den 150 bin TL’ye yükseltildi. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, yaptıkları itirazlar doğrultusunda kira indirimi beklerken Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından binanın 15 gün içinde tahliye edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Sabuncuoğlu Şerefeddin’in kullandığı cerrahi aletler ve enstrümanlar sergileniyor

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehirle özdeşleşen binanın belediye tarafından uzun yıllardır Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi adıyla hizmet verdiğine işaret eden Belediye Başkanı Sevindi, Fatih Sultan Mehmet döneminin ünlü hekimi Sabuncuoğlu Şerefeddin’in kullandığı cerrahi aletlerin ve enstrümanların sergilendiği müzenin belediyeye aylık kirası 6 bin 300 TL iken Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 150 bin TL olarak bildirildiğini belirtti.

“Kira indirimi beklerken tahliye kararı verildi”

İlhanlı döneminden kalma binayı müze olarak kullanmayı sürdürmek istediklerini ancak beklenmedik bu artışa da itiraz ettiklerini vurgulayan Sevindi, “Yaptığımız itirazlar doğrultusunda kira indirimi beklerken Vakıflar Bölge Müdürlüğü burayı 15 gün içinde tahliye etmemize karar vermiştir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sebat genclik 2 ligde 8ZqbRVjG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sebat Gençlik 2. Ligde

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek “Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak.”

Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin