Reklam
Reklam
amasyada ciftlikte korkutan yangin yagmurlama sistemiyle yanginin buyumesini onlediler nJs2LT44
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0

Amasya’da çiftlikte korkutan yangın: Yağmurlama sistemiyle yangının büyümesini önlediler

Amasya’da bir süt çiftliğinde yem balyalarının bulunduğu depoda yangın çıktı. Kısa sürede yükselen alevlere çiftlik çalışanları kurdukları yağmurlama sulama sistemiyle müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin de katılmasıyla uzun süren çabalar sonucu kontrol altına alınan yangında bin ton yonca balyası, çatıdaki güneş panelleri ve depo binası yanarak zarar gördü.

Çatıdaki güneş panellerinden patlama sesleri geldi

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Gözlek köyü yakınlarında faaliyet gösteren Fimar Tarım Hayvancılık firmasına ait süt işletmesinin yem depolama alanında akşam saatlerinde yangın çıktı. Yonca balyalarının tutuşmasıyla alevler kısa sürede yayıldı. Çiftlik çalışanları ve Amasya Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Çiftliğin yağmurlama sulama sisteminden suların püskürtülmesiyle alevlerin etrafa sıçraması önlendi. Çatıdaki güneş panellerinden patlama sesleri geldi. Alevler söndürülürken soğutma çalışması devam etti. Söndürülen balyalar iş makinelerinin kamyonlara yüklemesiyle taşındı.

Yangın 4 dakikada yayıldı

Zararın 400 metrekarelik depo alanında oluştuğunu anlatan firma yetkililerinden Ahmet Hozan, “Yangın 4 dakika içerisinde 400 metrekarelik alana hızla yayıldı. Yonca balyalarının aşırı ısınmasından dolayı olduğunu tahmin ediyoruz. İnceleme yapılacak. Yağmurlama sulama hattıyla beraber yangına hızla müdahale ettik. Diğer alanlara sıçramasını önledik. İlk andan itibaren kontrol altına almasaydık çok daha büyük hasar meydana gelebilirdi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda nafaka anlasmazligi yuzunden esinin evine kursun yagdiran koca yakalandi 97uwZ28f
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da nafaka anlaşmazlığı yüzünden eşinin evine kurşun yağdıran koca yakalandı

Bolu’da dün boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı eve tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kayıplara karışan Reşat G., polis ekiplerinin çalışması sonucu kaçtığı yerde yakalandı. Çiftin boşanmak istedikleri ancak nafaka konusunda anlaşmazlık yaşadıkları için sürecin uzadığı ve şüphelinin bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Ertan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşat G. ile eşi Gurbet G. boşanma kararı aldı. İkisi de ayrılmak istemesine rağmen çift arasında ’nafaka’ ödemesi konusunda anlaşmazlık çıktı. Nafaka krizinin büyümesi üzerine öfkelenen Reşat G., dün akşam saatlerinde Gurbet G.’nin yaşadığı evin önüne geldi. Bir süre evin çevresinde dolaşan Reşat G., daha sonra yanında getirdiği tabancayla eve doğru 2 el ateş etti. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, şüpheli olay yerinden koşarak hızla uzaklaştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ihbar üzerine dün bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri sokakta detaylı çalışma yürüterek boş kovanları muhafaza altına aldı.

Kaçtığı yerde yakalandı

Silahlı saldırının ardından kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Reşat G.’nin kaçtığı ve saklandığı adres tespit edildi. Polis ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla şüpheli koca yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin