Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde çeltik hasadı başladı. Hasat etkinliğine Taşova Kaymakamı İmran Demirel ve ilçe protokolü katıldı.
Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde çeltik hasadının başlaması dolayısıyla hasat etkinliği düzenlendi. Yetiştirilen çeltiklerin Çorum’un pirinciyle marka olan Osmancık ilçesine de satıldığı köyde bin 500 tona yakın rekolte bekleniyor.
Mülkbükü Köyü Muhtarı İbrahim Özdemir, “Sezonun ilk pirincini biçip hasadımıza başladık. Bin 700 dekar ekimimiz var. Bin 500 tona yakın üretim yapacağız. Ürettiğimiz ürünleri Osmancık, Bafra ve buradaki pirinç fabrikamıza gönderiyoruz. Buralarda pazarlıyoruz” dedi.
Çeltiğin köy için önemli bir gelir kaynağı olduğuna değinen Özdemir, “Köy parayı bundan kazanıyor. Her sene bizi ayakta tutan pirinç. Ekimimizi çoğaltmaya zorluyoruz, bu sefer suyumuz yetersiz. Suyumuzu da kaymakam beye söyledik. İnşallah o da tedarikine bakacak. Köyümüzün ekonomisine 60 milyon TL’ye yakın kadar katkısı olacak” diye konuştu.


0
Amasya’da çeltik hasadı
0
0
Zonguldak Ereğli’de kavga: 2 yaralı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde çıkan kavgada 2 kişi yaralandı .
İddiaya göre Karabük’ten Ereğli’ye gelen B.Y., Orta Cami mevkiinde dükkanı bulunan B.Y. ile konuşmak istedi. Taraflar arasında başlayan konuşma kısa sürede tartışmaya, ardından da kavgaya dönüştü. Çevredeki esnafların da dahil olduğu olayda, esnaflar tarafından darp edilen B.Y. kaçarken bir dükkana sığındı. Bu sırada kavgayı ayırmak isteyen M.Ç. ise kesici aletle yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralanan 2 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu, ilçedeki özel bir hastanede tedavi altına alındıkları ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

