Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde çeltik hasadı başladı. Hasat etkinliğine Taşova Kaymakamı İmran Demirel ve ilçe protokolü katıldı.
Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde çeltik hasadının başlaması dolayısıyla hasat etkinliği düzenlendi. Yetiştirilen çeltiklerin Çorum’un pirinciyle marka olan Osmancık ilçesine de satıldığı köyde bin 500 tona yakın rekolte bekleniyor.
Mülkbükü Köyü Muhtarı İbrahim Özdemir, “Sezonun ilk pirincini biçip hasadımıza başladık. Bin 700 dekar ekimimiz var. Bin 500 tona yakın üretim yapacağız. Ürettiğimiz ürünleri Osmancık, Bafra ve buradaki pirinç fabrikamıza gönderiyoruz. Buralarda pazarlıyoruz” dedi.
Çeltiğin köy için önemli bir gelir kaynağı olduğuna değinen Özdemir, “Köy parayı bundan kazanıyor. Her sene bizi ayakta tutan pirinç. Ekimimizi çoğaltmaya zorluyoruz, bu sefer suyumuz yetersiz. Suyumuzu da kaymakam beye söyledik. İnşallah o da tedarikine bakacak. Köyümüzün ekonomisine 60 milyon TL’ye yakın kadar katkısı olacak” diye konuştu.


Amasya’da çeltik hasadı
Atakum’da operasyonda silah ve uyuşturucu ele geçirildi
Samsun’un Atakum ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız silahlar, fişekler ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi, aranan 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda bir ikamette arama yapıldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 157 adet tabanca fişeği, 5 adet şarjör, 50 adet kurusıkı fişek, 0,12 gram esrar maddesi, 0,54 gram taş kokain ve 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Operasyonda, basit yaralama suçundan kesinleşmiş adli para cezası ile arandığı tespit edilen 1 şüpheli hakkında ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından adli işlem başlatıldı.

