Reklam
Reklam
amasyada celtik hasadi 8eAFk9t9 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0

Amasya’da çeltik hasadı

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde çeltik hasadı başladı. Hasat etkinliğine Taşova Kaymakamı İmran Demirel ve ilçe protokolü katıldı.

Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyünde çeltik hasadının başlaması dolayısıyla hasat etkinliği düzenlendi. Yetiştirilen çeltiklerin Çorum’un pirinciyle marka olan Osmancık ilçesine de satıldığı köyde bin 500 tona yakın rekolte bekleniyor.

Mülkbükü Köyü Muhtarı İbrahim Özdemir, “Sezonun ilk pirincini biçip hasadımıza başladık. Bin 700 dekar ekimimiz var. Bin 500 tona yakın üretim yapacağız. Ürettiğimiz ürünleri Osmancık, Bafra ve buradaki pirinç fabrikamıza gönderiyoruz. Buralarda pazarlıyoruz” dedi.

Çeltiğin köy için önemli bir gelir kaynağı olduğuna değinen Özdemir, “Köy parayı bundan kazanıyor. Her sene bizi ayakta tutan pirinç. Ekimimizi çoğaltmaya zorluyoruz, bu sefer suyumuz yetersiz. Suyumuzu da kaymakam beye söyledik. İnşallah o da tedarikine bakacak. Köyümüzün ekonomisine 60 milyon TL’ye yakın kadar katkısı olacak” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada bir evde cikan yangin koy konagina ve camiye sicradi Xuv44AVw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da bir evde çıkan yangın köy konağına ve camiye sıçradı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evde çıkan yangın, köy konağı ve camiye sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Amasra’ya bağlı Şükürler köyünde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin yanından bir cami ve köy konağına sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ev cami ve köy konağında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin