Amasya’nın Merzifon ilçesinde 6 gün önce 6 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı yolcu otobüsünün şoförü tutuklandı.
Merzifon’un Çayırözü köyü mevkiinde 30 Eylül’de yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 6 kişinin hayatını kaybetmiş, 35 kişi de yaralanmıştı. Kazada yaralanan otobüs şoförü Kemal Öz, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Öz, çıkarıldığı mahkemede ‘Birden fazla kişinin yaralanmasına ve ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan tutuklandı.
İzmir’den Tokat’a doğru giden Erova Turizm firmasına ait yolcu otobüsünün devrildiği feci kazada Amasya Üniversitesi öğrencileri Melisa Kor, Edanur Çelik, Semanur Tahtakılıç ve Hilal Çelebi ile Durmuş Uysal ve Urguç Karadayı hayatını kaybetmişti.


0
Amasya’da 6 kişinin öldüğü kazada yolcu otobüsünün şoförü tutuklandı
0
0
Niksar’da sağanak nedeniyle kaya parçaları yola düştü
Tokat’ın Niksar ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası yamaçtan kopan kaya parçaları yolu kapattı.
İlçeye bağlı Karşıbağ Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak birikintileri yola sürüklendi. Olay anında yolda araç ve yayının olması muhtemel bir facianın önüne geçti. Yeni kaya düşmeleri ve toprak kaymalarına karşı bölgede güvenlik önlemleri alınarak yol geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Ekiplerin bölgede temizlik ve risk azaltma çalışmalarına başlaması beklenirken, vatandaşlar yolun bir an önce açılması ve benzer olayların yaşanmaması için kalıcı önlem alınması çağrısında bulundu.

