Amasya’da polisin yolda durdurulan bir kamyonette yaptığı aramada gizlenmiş şekilde toplam 120 kilogram esrar ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kent girişinde bir kamyoneti durdurdu. Sürücü M.Ç. ve E.B.’nin çelişkili beyanlarından şüphelenen polis, aracın şasi ve kasa arasındaki doğal boşluk alanının metal bir parçayla kapatıldığının belirlenmesi üzerine söküp arama yaptı. Taban sacı kaldırıldığında kasa altına zula yapılmış halde 149 parça olmak üzere toplamda 120 kilogram ağırlığında uyuşturucu madde tespit edildi.
Şahıslar, ’uyuşturucu madde imal ve ticareti’ suçundan gözaltına alındı.


Amasya’da 120 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

