blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Amasya çiçekleri’ tablolarda açtı

Bitki örtüsü açısından güçlü bir kent olan Amasya’da öğrenciler ‘Amasya Çiçekleri’ isimli fotoğraf standı açtı.
Rengarenk çiçeklerin fotoğraflarının temin edilmesi sonrası hummalı bir çalışmaya koyulan Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, yapıtlarını sanatseverlerle buluşturdu. Ressam öğrenciler, tuvale yansıttıkları çiçekler hakkında da bilgi sahibi edinmiş oldu. Türkiye florasının 6’da 1’ine yakın bitki taksonunun bulunduğu kentte bu zenginliği öğrencileriyle tanıştırmak isteyen öğretmenlerin ‘Amasya Çiçekleri’ başlıklı projesine Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yıldırım danışmanlık yaptı.
Amasya lalesi, bağ havacivası, Amasya navruzu üzere çok sayıda bitkinin arşivlerdeki fotoğraflarını gözlemleyen öğrenciler fotoğraflarını boyalarla şekillendirdi. Oluşturulan 54 eser Amasya Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen stantta sanatseverlerle buluştu.
Şehrin farklı alanlarında çekilmiş bitkilerin fotoğraflarından esinlenerek 54 tablo oluşturduklarını anlatan öğrencilerden Azra Akçay, "Ben dağ üvezini resimledim. Birçoğunu bilmiyordum. Bu proje sayesinde ismini duymadığım çiçekleri de tanıdım" dedi.
Dağ lalesini çizen Ahsen Hifa Bolat da "Bu stant sayesinde Amasya’da yetişen endemik ve öteki bitkilerle ilgili birçok bilgi edinmiş oldum" diye konuştu.
Üstün yeteneklere sahip öğrencilerinin maharetlerini geliştirmek hedefli faaliyetlerden birine daha imza attıklarını anlatan Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Muhammed Bolat, projeyle kentin bitki zenginliğini tanıtmaya da çalıştıklarını söyledi. Bolat, projeye emek veren fotoğraf öğretmenleri Elif Çelik ve Nezahat Kalkan’a teşekkür etti.
Serginin açılışına Belediye Lider Yardımcısı Bekdemir İşbilir, Ulusal Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve SGK Vilayet Müdürü Nurcan Yurt Şenel de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Aralık, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dev dalgaları görüntülemek isterken az kalsın suya kapılıyordu

Artvin’in Hopa ilçesinde denizde oluşan dev dalgaları görüntülemek isteyen bir vatandaş, ölümle burun buruna geldi. Şiddetli fırtına nedeniyle dalga boyunun yer yer 4 metreye ulaştığı ilçede, kıyıya yaklaşan Ramiz Şimşek, aniden gelen dev dalgadan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgilere göre, Karadeniz’de etkili olan fırtınayı ve yükselen dalgaları cep telefonu ile kayda almak isteyen Ramiz Şimşek, kıyıya yakın bir noktaya geldiği sırada beklenmedik bir dalganın hedefi oldu. Büyük bir gürültüyle kıyıya vuran dalga, Şimşek’i sürüklemek üzereyken, son anda kaçarak canını kurtardı. Yaşanan tehlikeli anlar, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Görüntülerde, dalganın şiddetiyle suyun metrelerce yükseldiği ve kıyıya kadar ulaştığı görülürken, Ramiz Şimşek’in olayı ucuz atlattığı dikkat çekti. Olayın ardından kısa süreli panik yaşandı.
Öte yandan fırtına nedeniyle ilçede bazı iş yerlerinin dalgalar sonucu zarar gördüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin