Amasra’da ziyaretçi yoğunluğu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ekim, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da ziyaretçi yoğunluğu

Bartın’ın 6 bin 600 nüfusu bulunan Amasra ilçesi, 26-29 Ekim tarihleri arasında yaklaşık 150 bin turisti ağırladı.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Çeşmi Cihan (dünyanın göz bebeği) olarak nitelediği Bartın’ın Amasra ilçesinde yaz sezonunu aratmayan ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Doğası, kültürü, denizi ve balığı ile son dönemlerde Türkiye’nin turizmde yükselen değerleri arasında yer alan Amasra, her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği mekanlar arasında bulunuyor. Hafta sonu tatilinin yanı sıra 1.5 günlük 29 Ekim Cumhuriyet bayramı tatili ve güzel havaların da eklenmesi ile Amasra günü birlikçi tatilcilerin uğrak noktası haline dönüştü.

Nüfusunun 22 katı ziyaretçi ağırladı

Yaklaşık 6 bin 600 kişi nüfusu bulunan Amasra 26-29 ekim tarihlerinde toplamda 150 bin kişiyi ağırladı. Otel, pansiyon gibi konaklama yerleri yüzde 10 doluluğa ulaştığı ilçeyi günlük ortalama 37, bin 500 kişi ziyaret etti. 4 günde 25 binin üzerinde araç girişinin yaptığı ilçe, nüfusunun 22 katı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 4 günlük tatil boyunca yoğun kalabalığın yaşandığı ilçe, bir günde ise nüfusunun 5.5 katı kadar misafiri ağırladı.

İlçedeki yoğunluk nedeniyle otoparklar da tamamen doldu.

Yaşanan yoğunluğu sorunsuz bir şekilde atlatıldığını ifade eden Amasra Belediye Başkan Recai Çakır, “Bir çok ziyaretçimizin gelmesi nedeniyle Amasra’da yoğun kalabalık oluştu. Yaz sezonunu aratmayan günler geçirdik. Konaklama işletmelerimizde doluluk, yüzde 100 oranında oldu. Havaların da sıcak ve güneşli olması nedeniyle yoğun bir ziyaretçi akını oldu” diye konuştu.

İlçedeki Kemere Köprüsü, Amasra Müzesi, Büyük Liman, Küçük liman, Fatih Sultan Mehmet Cami gibi doğal ve tarihi güzellikleri gören yerli turistler, ilçedeki tarihi Çekiciler çarşısından da alış veriş yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta egitimciler sanliurfadaki okul saldirisini protesto etti 9YZlRaP8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta eğitimciler Şanlıurfa’daki okul saldırısını protesto etti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede 16 kişinin yaralandığı silahlı saldırı, Zonguldak’ta eğitim sendikaları tarafından düzenlenen eylemle protesto edildi.

Zonguldak’ta görev yapan eğitimciler, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eski bir öğrenci tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınamak amacıyla iş bırakma eylemi düzenledi.

Zonguldak Defterdarlığı önünde bir araya gelen Kamu-Sen’e bağlı Eğitim-Sen üyeleri ve çok sayıda öğretmen, 10 öğrenci, 4 öğretmen, 1 polis memuru ile 1 kantin işletmecisinin yaralandığı olaya tepki gösterdi.

Şahin Ören: “Bu hain saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz”

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, grup adına yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucunda, öğretmen ve öğrencilerimizin de aralarında bulunduğu 16 vatandaşımızın yaralanmış olması hepimizi derinden sarsmıştır” dedi.

Ören, “Bu hain saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Yaralanan eğitimcilerimize, öğrencilerimize, polisimize acil şifalar diliyor, ailelerine ve tüm eğitim camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer sendikalar da yürüyüş yaparak tepkilerini gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin