BARTIN Amasra’da iki gündür aralıksız devam eden şiddetli kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.
İki gündür aralıksız olarak devam eden şiddetli kar ve tipi nedeniyle Amasra ilçe merkezinde araç trafiği durma noktasına geldi. Kısıtlı imkanlarla toplu ulaşım araçları vatandaşları mahallelerden ilçe merkezine taşımak için yoğun çaba gösteriyor.
Halk otobüsü durakları ise araç bekleyen insanlarla doldu. Vatandaşlar kar yağışının devam edeceği bilgisi üzerine ekmek fırınlarından normal ihtiyaçlarının iki katı ekmek alarak evlerine dönüyor. İlçe merkezinde ise kar yağışının kısa süreli durmasını fırsat bilen vatandaşlar sokağa çıktı.
Ağır kış şartlarında, sokak hayvanları yiyecek bulmada güçlük çekiyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahalle ve merkez kahveleri ve kafeteryaları ise vatandaşların ilgisine cevap veremiyor.
Bugün itibariyle Amasra ile Bartın’ı birbirine bağlayan üç ayrı bağlantı yolunda zincirli araçlar dahi gitmekte zorlanırken, bölgede hastalanan vatandaşlara Bartın’dan paletli 112 aracı müdahale ediyor.


0
Amasra’da Kar Hayatı Olumsuz Etkiledi
0
0
Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kaza kent merkezi Ayhan Çevik Caddesi’nde önceki gün meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, K.A. (35) idaresindeki 60 AFM 804 plakalı Hyundai marka otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklenen 57 yaşındaki Hurisel Ayça, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Hurisel Ayça, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.
Öte yandan, polis ekiplerince yapılan kontrolde sürücü K.A.’nın 2,68 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


