BARTIN Amasra Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen, “Amasra Temmuz’u Kültür Sanat Günleri” tüm hızıyla devam ediyor. Kültür Sanat Günleri kapsamında; halk oyunları gösterisi, çeşitli konserler, Ebru Sanatı Kurs Öğrencilerinin Sergisi, Sinema Gösterimleri, Halk Konserleri, Fotoğraf Sergileri, Şiir ve Türkü Dinletileri, Halk Oyunları Gösterileri ve Geleneksel Ramazan Eğlenceleri gerçekleşecek. Birbirinden güzel etkinliklerin gerçekleşeceği festival kapsamında önceki akşam kum sanatı sanatçısı Veysel Çelikdemir, kumdan yaptığı şekillerle Amasralıları adeta büyüledi. Ardından ise Turay Haliloğlu ile Şiir Dinletisi gerçekleşti. Yine etkinlikler kapsamında Kemal Anadol’un Tarih Edebiyat Ve Politika konulu söyleşisi gerçekleşti. Ardından Anadol “Karşı Yaka Memleket”, “Kasırga”, “Büyük Ayrılık” adlı eserlerine imza günü gerçekleştirdi.


Amasra Temmuz’u Devam Ediyor
Belediyenin yaz kursları için kayıtlar başladı
Karabük Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla şehir genelinde yaz kurslarının kayıt sürecini başlattı. 22 Haziran itibarıyla başvuruların alınmaya başlandığı kurslar, 6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında KAMER (Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezi) birimlerinde gerçekleştirilecek.
Kurs programı kapsamında 8-13 yaş arası çocuklar için Çarşamba ve Cuma günleri yüzme eğitimleri verilecek. Ayrıca Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki KAMER merkezlerinde Yaz Kur’an Kursları düzenlenecek. Yetişkinlere yönelik Sağlıklı Yaşam Egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki merkezlerde uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek.
Projenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tüm vatandaşları bu kurslardan faydalanmaya davet etti. Karabük’te her yaştan vatandaşa dokunmayı amaçladıklarını belirten Başkan Çetinkaya, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli, en neşeli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çocuklarımız bir yandan yüzme kurslarımızla spor yapıp serinlerken, diğer yandan açtığımız Yaz Kur’an Kursları ile manevi değerlerini pekiştirme imkanı bulacaklar. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.
Başvurular ve detaylı bilgi için Karabük Belediyesi’nin resmi internet sitesi (karabuk.bel.tr) ile 444 21 78 ve 0501 078 78 78 numaralı hatlar aranabilecek.

