Reklam
Reklam
amasra maden faciasinda karar durusmasina baslandi myj1cLdZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Amasra maden faciasında karar duruşmasına başlandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesi’ne ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022’de yaşanan ve 43 çalışanın hayatını kaybettiği faciada 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına başlandı.

Amasra Müessesesi’ne ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022’de 43 çalışanın hayatını kaybettiği, 9 emekçinin yaralandığı patlamaya ait 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın 12’nci duruşması Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Bartın Adliyesi’nin koridorunda oluşturulan özel salonda gerçekleştirilen duruşmanın davanın bugün karara bağlaması bekleniyor.

Polis grupları adliye önünde ağır güvenlik tedbiri alırken, duruşmaya hayatını kaybeden madencilerin yakınları ve avukatlarının yanı sıra, çok sayıda sivil toplum örgütü, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da katıldı.

Facianın akabinde Amasra Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ortalarında TTK Amasra Kurum Müdürü Cihat Özdemir’in de bulunduğu 24 kuşkulu gözaltına alınmış, zanlılardan Özdemir, Kurum Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, iş güvenliği ve eğitim başmühendisi Volkan Soylu ve başmühendis Mehmet Tural tutuklanmıştı.

Toplamda 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada bugün karar verilmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin