Amasra maden faciasında karar duruşmasına başlandı - Karabük Haber Postası
amasra maden faciasinda karar durusmasina baslandi myj1cLdZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra maden faciasında karar duruşmasına başlandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesi’ne ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022’de yaşanan ve 43 çalışanın hayatını kaybettiği faciada 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına başlandı.

Amasra Müessesesi’ne ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022’de 43 çalışanın hayatını kaybettiği, 9 emekçinin yaralandığı patlamaya ait 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın 12’nci duruşması Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Bartın Adliyesi’nin koridorunda oluşturulan özel salonda gerçekleştirilen duruşmanın davanın bugün karara bağlaması bekleniyor.

Polis grupları adliye önünde ağır güvenlik tedbiri alırken, duruşmaya hayatını kaybeden madencilerin yakınları ve avukatlarının yanı sıra, çok sayıda sivil toplum örgütü, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da katıldı.

Facianın akabinde Amasra Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ortalarında TTK Amasra Kurum Müdürü Cihat Özdemir’in de bulunduğu 24 kuşkulu gözaltına alınmış, zanlılardan Özdemir, Kurum Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, iş güvenliği ve eğitim başmühendisi Volkan Soylu ve başmühendis Mehmet Tural tutuklanmıştı.

Toplamda 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada bugün karar verilmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
VA2333
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Mart, 2026 10:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan Safranbolu Adliyesine iade-i ziyaret

Karabük Valisi Oktay Çağatay Safranbolu Adliyesine iade-i ziyarette bulundu. Adliye binasına gelişinde Safranbolu Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş ile adliyede görevli hakim ve savcılar tarafından karşılanan Vali Oktay Çağatay, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş’u Safranbolu Adliyesinde ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, ilçedeki adli çalışmalar ve adli hizmetlerin işleyişine ilişkin değerlendirmelerde bulunularak karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Vali Çağatay, adaletin etkin, hızlı ve tarafsız bir şekilde tesis edilmesi adına görev yapan tüm yargı mensuplarına çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür etti.

Ziyaret programında Vali Oktay Çağatay’a Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Kaymakam Adayı Ahmet Dursun Tulga eşlik etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin