Amasra maden faciasında karar duruşmasına başlandı - Karabük Haber Postası
amasra maden faciasinda karar durusmasina baslandi myj1cLdZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra maden faciasında karar duruşmasına başlandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesi’ne ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022’de yaşanan ve 43 çalışanın hayatını kaybettiği faciada 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına başlandı.

Amasra Müessesesi’ne ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022’de 43 çalışanın hayatını kaybettiği, 9 emekçinin yaralandığı patlamaya ait 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın 12’nci duruşması Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Bartın Adliyesi’nin koridorunda oluşturulan özel salonda gerçekleştirilen duruşmanın davanın bugün karara bağlaması bekleniyor.

Polis grupları adliye önünde ağır güvenlik tedbiri alırken, duruşmaya hayatını kaybeden madencilerin yakınları ve avukatlarının yanı sıra, çok sayıda sivil toplum örgütü, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da katıldı.

Facianın akabinde Amasra Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ortalarında TTK Amasra Kurum Müdürü Cihat Özdemir’in de bulunduğu 24 kuşkulu gözaltına alınmış, zanlılardan Özdemir, Kurum Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, iş güvenliği ve eğitim başmühendisi Volkan Soylu ve başmühendis Mehmet Tural tutuklanmıştı.

Toplamda 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada bugün karar verilmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cevre sehircilik mudurlugu onunde bomba panigi l8nlzrAe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çevre Şehircilik Müdürlüğü önünde bomba paniği

Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binası önünde elinde çanta ile gelen ve “bomba var” diye bağıran kişi gözaltına alınırken, çanta ise fünye ile patlatıldı.

Edinilen bilgiye göre Bartın Valiliği’ne 150 metre, Bartın Belediyesine 100 metre uzaklıkta bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gelen Halil K. isimli şahıs, bina girişinde elindeki çantayı göstererek, “Bomba var, patlatacağım burayı” diyerek bağırmaya başladı. Görenlerin ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, şahsı gözaltına alırken çantayı ise fünye ile patlattı. Çanta ilk iki patlamada açılmazken, üçüncü denemede açıldı.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde geniş güvenlik tedbiri alınırken, bina boşaltıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Özdemir, polis ekipleri tarafından binadan tahliye edildi. Çevredeki vatandaşlar ise alana yaklaştırılmadı.

3 patlamada açılan çantada küçük çaplı yangın çıkarken, yangın söndürme tüpü ile alevler söndürüldü. Çantadan ise altın, tablet ve kağıtlar çıktığı öğrenildi.

Gözaltına alınan H.K.’nin Gaziahtep’te polis olduğu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalışan kardeşine disiplin cezası verilmesi nedeniyle böyle bir eylemde bulunduğu belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin