Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Haziran, 2023 11:04 tarihinde yayınlandı
0

Amasra Horhor deresinde incelemeler yapıldı

AK Parti Bartın milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da yaşanan taşkın sonrasında sürdürülen temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.
Milletvekili Aldatmaz tarihi ilçenin bayram tatiline hazır olduğunu söyledi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ilçedeki temizlik ve bayram tatili için sürdürülen hazırlıkları yerinde Amasra kaymakamı Kadir Perçi Ak Parti Yasar Arslan ve İl genel meclisi başkanı Kenan Dursun ile birlikte inceledi.
Taşkınlardan etkilenen Kum mahallesi sakinleriyle de bir araya gelen Aldatmaz yaşanan su taşkınları sonrasında devletin tüm imkanlarının Amasra için seferber edildiğini ifade ederek, “Nice medeniyetlere ev sahipliği yapan tarihi ve turistik ilçemiz Amasra’da yaşanan selden etkilenen vatandaşlarımız ve esnaflarımızla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Tamamlanan ve sona yaklaşan çalışmaları da yerinde inceledik. Fatih Sultan Mehmet’in Çeşm-i Cihan’ı, dünyanın gözbebeği Amasra’mızda yaraların hızla sarılması noktasında devletimizin tüm imkanları seferber edildi. Bartın Valiliği koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarımızla sürdürülen temizlik çalışmalarıyla selin izleri sadece bir kaç gün içerisinde silinerek Amasra’mız bayram tatili için hazır hale getirildi. Kurban Bayramı boyunca yüzbinlerce ziyaretçi ağırlayacak olan Amasra ilçemizde gerekli önlem ve tedbirlerde alınmış durumda. İlçemizdeki turizm faaliyetleri aksamadan sürecek. Yaşanan sel sonrasında Amasra’da sürdürülen çalışmalara destek veren ve çalışmalarda görev alan tüm personele teşekkür ediyorum. Bir kez daha ilçe sakinlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
vs
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da süne sürvey çalışmaları tamamlandı

Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Süne Mücadelesi Programı kapsamında ilçeye bağlı köylerde süne sürvey çalışmaları tamamlandı.

Teknik personeller tarafından Davutobası, Alören, Değirmencik, Karapınar, Düzce ve Ağaçkese köylerinde gerçekleştirilen arazi incelemelerinde, hububat ekili alanlarda süne yoğunluğu kontrol edildi.

Yapılan sürvey ve değerlendirmeler sonucunda, bölgedeki süne popülasyonunun ekonomik zarar eşiğinin altında olduğu belirlendi. Bu nedenle söz konusu alanlarda kimyasal mücadele yapılmasına gerek olmadığı ifade edildi.

Yetkililer, ürün verim ve kalitesini olumsuz etkileyebilen süne zararlısına karşı çalışmaların belirlenen program doğrultusunda sürdürüleceğini, üreticilerin ise tarım teşkilatlarının bilgilendirmelerini takip etmelerinin önem taşıdığını kaydetti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin