Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri, alt yapı iyileştirme çalışmalarının yapıldığı sanayi bölgesinde temizlik çalışmalarına başladı.
Belediyeden yapılan açıklamada, “Sanayi bölgesinde yapılan çalışmalardan dolayı meydana gelen çöplerin temizliğinin ardından yıkama çalışmaları da tamamlandı” denildi.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de tüm personel ile görev başında olduklarını daha temiz ve refah bir Safranbolu için çalıştıklarını söyledi. Sanayi bölgesindeki asfalt çalışmalarında ise son aşamaya gelindiğini hatırlatan Başkan Köse, “İlçemize yakışan daha temiz, göze daha hoş gelen bir çalışma alanı oluşturuldu. Burada sanayi esnafımızın hoşgörüsü ve desteği göz ardı edilemez. Elektrik, doğal gaz gibi alt yapı çalışmalarının ardından asfaltlamada da son aşamaya gelindiği için Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı arkadaşlarımız burada güzel bir çalışma gerçekleştirdi. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm ilçede çalışmalarımıza ilk günkü şevk ve azimle devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


Altyapı iyileştirmesi yapılan sanayi bölgesinde temizlik çalışması yapıldı
AYVALIK VE AKGÜL’DEN SAFRANOVA’YA ZİYARET
Karabük’ün tarım ve kırsal kalkınma alanındaki önemli projelerinden biri olan Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi “Safranova”, önemli isimleri ağırladı.
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevine devam eden Çetin Ayvalık ile geçmiş dönem Safranbolu İlçe Tarım Müdürü ve mevcut İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akgül, Safranova’yı ziyaret ederek proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Gerçekleştirilen ziyarette heyete Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe eşlik etti. Heyet, proje hakkında bilgi alırken Safranova’nın geldiği noktayı değerlendirme fırsatı buldu.
Ziyarette konuşan Başkan Erol Altuntepe, Safranova’nın yalnızca bir tarım projesi olmadığını belirterek, kırsal kalkınma, turizm ve bölgesel marka değerine katkı sağlayan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
Altuntepe açıklamasında, “Bölgemizin tarım, kırsal kalkınma ve turizm potansiyeline önemli katkılar sunan, özellikle Safranbolu safranının gelecek nesillere aktarılmasına büyük destek sağlayan Safranova’nın kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte büyük emekleri bulunan Çetin Müdürümüz ve Mehmet Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlimizdeki görevleri sona ermesine rağmen projeye teknik anlamda destek vermeyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.
Safranova’nın her geçen gün büyümesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ayvalık ve Akgül’ün, projeyi takdirle karşıladığı belirtildi.
Başkan Altuntepe ayrıca, Safranova’ya destek veren Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, meclis üyeleri ve oda üyelerine teşekkür ederek projenin bölge adına önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.
Öte yandan ziyaret kapsamında, bir süredir ortak çalışmalar yürütülen yeni proje hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Safranbolu’dan Bilecik ve İzmir’e uzanacak yeni projenin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtilirken, detayların ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

