Altın Safran’da Başvurular Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Altın Safran’da Başvurular Devam Ediyor

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film ve aynı bünyede devam eden Fotoğraf Yarışmaları için başvurular devam ediyor.

Bu yıl 22-23-24 Eylül tarihleri arasında 18. si gerçekleştirilecek olan Festival yarışmaları ile de ilgi çekmeye devam ediyor.

Bir festivalin 18 yıldır aralıksız düzenlenmesinin hem önemli bir başarı hem de takdire şayan olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, yarışmalarında ilgi çekmeye devam ettiğini söyledi.

Amatör ve profesyonel kategorilerde devam eden başvuruların her geçen gün arttığını kaydeden Ürkmezer; “ Bir kültür olması münasebeti ile özel film gösterimleri, paneller, söyleşiler, workshoplar, sergiler, en iyi restore edilen eve ödül verilmesi ve final konserleri ile yine ilgiyi üzerine çekecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimize Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sinema Genel Müdürlüğümüz, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TDBB, TÜRKSOY, FİYAP, FİAP, TRT ile Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Üniversitemiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da destekleri ile her yıl biraz daha yoğun katılımla devam ediyor. Yine Safranbolu’nun tanıtımında çok büyük pay sahibi olan değerli hocamız Süha Arın beyefendinin adına Özel Ödül verilmekte” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden alınan bilgiye göre her iki kategoride de katılımın yoğun olduğu ifade edilirken, yine her iki kategoride de yarışmaya son katılım tarihi 14 Eylül olarak açıklandı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin