Karabük Postası tarafından
03 Haziran, 2014 13:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Altın Safran İÖO Geleneksel Pilav Günü Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Safranbolu Altın Safran ilköğretim Okulu tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Pilav Günü yoğun katılımla ve öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri ile yapıldı. Safranbolu Belediyesinin de destek verdiği etkinlikte önce ilköğretim okullarında eğitim gören minik öğrencilerin eserlerinden oluşan sergi açılışı yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin tarafından yapılan sergi açılışına özellikle velilerin ilgisi hayli yoğun oldu. Serginin ardından okul bahçesinde pilav ikramı ve öğrencilerin gösterilerine geçildi. Minik öğrencilerin birbirinden güzel gösteri ve dansları uzun süre alkış aldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ayşegül Yılmaz "geleneksel pilav günümüze katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimiz sunuyoruz. Özellikle bizlerden desteklerini esirgemeyen Kaymakamlığımıza, Belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, çocuklara hitaben "hepinizle gurur duyuyorum. Gerek gösterileriniz, gerek serginiz ve en önemlisi eğitimdeki başarılarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum" dedi. Yoğun iş temposundan dolayı programa katılamayan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise yaptığı yazılı açıklamada; " Okul İdaremizi, Okul Aile Birliğimizi ve her şeyden önemlisi sevgili yavrularımızı açacakları ve birbirinden güzel olduğundan emin olduğum sergilerinden ve eğitimdeki yüzümüzü güldüren başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu yıl çocuklarımızın yanlarında bulunamamanın üzüntüsünü yaşıyor ancak onların eğitim ve sportif çalışmalarında her zaman destek olmaya devam edeceğimi hatırlatır, öncelikle gelenekselleşen bu güzel günde emeği geçen herkese teşekkür eder, çocuklarımızın gözlerinden öperim. Başarılarınızın devamı dilekleri ile " dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bayram dönüş yolunda hayat veren uygulama

Bolu’da trafik grupları, bayram dönüş yolundaki şoför ve yolculara kısa görüntüler izleterek trafik kurallarına dair farkındalık kazandırıyor.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce şoför ve yolcularda trafik şuurunun oluşturulması için uygulama noktasında "Yaşam İçin Kısa Bir Mola" sloganıyla 2019 yılında Ömür Tüneli Projesi oluşturuldu. Bayram dönüş yolunda, uygulama noktasında şoförleri denetleyen gruplar, ömür tüneli diye tabir edilen kapalı çadıra araçları yönlendiriyor. Araçlarla birlikte tünel içerisine giren şoför ve yolcular yaya önceliği ve güvenliği, cep telefonu, sürat ve emniyet kemeri kullanımı bahislerinde hazırlanan kısa görüntüler ile bilgilendiriliyor. Öte yandan, uzun yoldan gelen şoförler ise uygulama noktasında bu alana girerek dinlenme fırsatı buluyor.

"Kaputlara bir şey olması değerli değil insanlara bir şey olmasın"
Polis takımlarının yaptığı bu uygulamayı desteklediğini söyleyen şoförlerden Mustafa Koçer, "Bu stil uygulamaları beğeniyorum. En azından insanların yapacakları yanlışların önüne pürüz olmak için dikkat çekiliyor. Kaputlara bir şey olması değerli değil insanlara bir şey olmasın. Uygulamadan ötürü mutlu oldum, denk geldik" dedi. Farkındalık için gerekli bir uygulama olduğunu vurgulayan Sayın Atalay, "Doğru bir uygulama. Bizim de görüntüdeki üzere süratli kullandığımız vakitler oluyor, aracımızda çocuklarımızın olduğu vakitler oluyor. Görüntüye baktığım vakit gerçekten tehlikeli olduğunu gördüm" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.