Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 08:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Altın Safran Festivali’nin meşalesi çeyrek asır için yandı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, bu yıl 25. kez kapılarını açan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde festival meşalesi yakılarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
’Kültürel Miras ve Korumacılık’ ana teması ile 25. kez düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.
Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu yıl çok güzel festival içeriği hazırladıklarını belirterek, "Öncesinden daha farklı, her geçen gün belgesel film festivaline yakışır içeriklerle devam etmeye çalışıyoruz" dedi.
En büyük isteklerinin çeyrek asırdır devam eden festivali kesintisiz sürdürmek olduğunu ifade eden Köse, uluslararası boyutta konukların ve basın mensuplarının da katılımını sağlamak istediklerini söyledi.
Konuşmanın ardından "Safranbolu Temalı Ulusal Belgesel Film Yapım Destek Yarışması’nda 2023 En İyi Proje Ödülü" alan "Safranbolu’nun Altın Çiçeği Safran" filmi gösterildi.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu’nun şef Dr. Öğretim Üyesi Pınar Çanakçı yönetiminde verdiği konserle sona ererken, Belediye Başkanı Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından festival meşalesi yakıldı.
Program Aslanlar mevkiinden Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına kadar süren kortejin ardından sunulan DJ canlı performans gösterisi ile son buldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mezarlıkta çıkan yangın ormana sıçramadan söndürüldü

Bolu’nun Mengen ilçesinde mezarlıkta paklık yapan vatandaşlar, topladıkları çalı ve kuru otları yaktı. Mezarlığın tamamına yayılan alevler, ormana sıçramadan gruplar tarafından söndürüldü.

Yangın, Mengen ilçesine bağlı Arak köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, köy mezarlığındaki çalı ve otları temizlemek için köydeki vatandaşlar bir ortaya geldi. Yapılan çalışma sonucu mezarlık temizlendi. Vatandaşlar tarafından bir ortaya toplanan çalı ve otlar yakıldı. Ateşin kuru otlara sıçramasıyla yangın çıktı. Çıkan yangın geniş bir alana yayıldı. Vatandaşlar tarafından durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine köye itfaiye ve orman işletme müdürlüğüne bağlı arazözler sevk edildi. Yangın kısa müddet içerisinde ormanlık alana sıçramadan denetim altına alındı. Gruplar tarafından yerde soğutma çalışması yapıldı. Yanan alan dronla havadan görüntülendi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.