karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
altin safran festivalinin mesalesi ceyrek asir icin yandi qQPuiKGV jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Altın Safran Festivali’nin meşalesi çeyrek asır için yandı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, bu yıl 25. kez kapılarını açan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde festival meşalesi yakılarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
’Kültürel Miras ve Korumacılık’ ana teması ile 25. kez düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.
Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu yıl çok güzel festival içeriği hazırladıklarını belirterek, "Öncesinden daha farklı, her geçen gün belgesel film festivaline yakışır içeriklerle devam etmeye çalışıyoruz" dedi.
En büyük isteklerinin çeyrek asırdır devam eden festivali kesintisiz sürdürmek olduğunu ifade eden Köse, uluslararası boyutta konukların ve basın mensuplarının da katılımını sağlamak istediklerini söyledi.
Konuşmanın ardından "Safranbolu Temalı Ulusal Belgesel Film Yapım Destek Yarışması’nda 2023 En İyi Proje Ödülü" alan "Safranbolu’nun Altın Çiçeği Safran" filmi gösterildi.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu’nun şef Dr. Öğretim Üyesi Pınar Çanakçı yönetiminde verdiği konserle sona ererken, Belediye Başkanı Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından festival meşalesi yakıldı.
Program Aslanlar mevkiinden Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına kadar süren kortejin ardından sunulan DJ canlı performans gösterisi ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin