Safranbolu ilçesinde, bu yıl 22’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ kapsamında ünlü şarkıcı Şevval Sam sahne aldı.
Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 22. kez kapılarını sanatseverlere açan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali dolu dolu etkinliklerle kutlandı. Festival kapsamında DJ ve rap performanslarının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Şevval Sam hayranlarıyla bir araya geldi. Ünlü şarkıcı meydanı dolduran vatandaşları coşturdu. Birbirinden güzel şarkıları hayranları ile söyleyen Sam, Safranbolulara unutulamayacak bir gece yaşattı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından ünlü sanatçıya Safranbolu’ya özgü tarihi ev maketi ve çiçek takdim edildi.


Altın Safran Belgesel Film Festivali Şevval Sam konseri ile sona erdi
Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti
Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.
Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


