Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2021 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Altı  Derneğin Projesine Hibe Desteği

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü PRODES programları çerçevesinde Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Bürosu ile Karabük İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü işbirliği ile ilimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik olarak ilk defa düzenlenen Avrupa Birliği, Büyükelçilikler, Bakanlıklar ve diğer Hibe Fonlarına proje hazırlama eğitimi olan “ Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” sonrasında hazırlanan 6 projenin tamamı başarılı olarak değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı.

Desteklenmeye uygun görülen projelerle ilgili olarak Valilik Toplantı Salonunda Proje Sözleşmeleri imza töreni düzenlendi.

Törene Vali Fuat Gürel’in yanı sıra, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci,  İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Fikret Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Koordinatörü Ekrem Değirmenci ve Dernek Yöneticileri katıldı.

Karabük Etkin Kadınlar Derneğinin “Üreten Eller Mutlu Gönüller” projesi, Karabük Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin “Engelliye Yapılan Yatırım, İnsanlığın Geleceğine Yapılan Yatırımdır” projesi, Karabük Girişimci Kadınlar Derneğinin “Kadınlarda Var” projesi, Safran Akademi Spor Kulübü Derneğinin “Yaşam İçin Spor, Spor İçin Yaşam” projesi, Cumayanı Köyü Eğitimi Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin “Gençliği İyiye Yönelten İnsanlığı İyiye Yöneltir” projesi ve Karabük Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin “Afrika’dan Karabük’e Can Kardeşimle” projesi yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olarak değerlendirilmiş ve hibe almaya hak kazanmıştır.

Dernek Yöneticileri ile birlikte Proje Sözleşmelerini imzalayan Vali Fuat Gürel, “İnşallah proje aşamasında ve proje nihayetinde sizlerle birlikte olmak isteriz. Proje hazırlamamış olsanız bu sonuçlar ortaya çıkmazdı, o yüzden talep etmekte fayda var, sizler talep ettiniz ve kazandınız. İnşallah sonuçları itibariyle de güzel işlere vesile olursunuz. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Fikret Erdoğan, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Koordinatörü Ekrem Değirmenci ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
afad baskani pehlivan taskin tedbiri kapsaminda 464 hanede tahliye yapildi 6zb4ppag
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AFAD Başkanı Pehlivan: “Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı”

Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı”

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi” dedi.

Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, “10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi” diye konuştu.

“250 ihbarın 206’sı su baskını”

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık”

Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, “Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin