blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Almanya Yeniceliler Derneğinden birlik ve beraberlik sofrası

Almanya’da kurulu bulunan Karabük Yenice Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından iftar programı düzenlendi.
Yenice Ihlamur terasta düzenlenen iftar yemeğine Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenice Kaymakamı Mehmet Abdülkadir Güvenç, AK Parti Karabük Vilayet Lideri Ferhat Salt, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, Eskipazar Belediye Lideri Serkan Civa, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Almanya Karabük Yenice Kültür ve Yardımlaşma Derneği Lideri Yalçın Yirmibeşoğlu, Avrupa Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Lideri Orhan Buyurman, Derneğin kurucu başkanı Dursun Döngel ile kurum müdürleri, Şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
İlahi dinletisi ile başlayan iftar programında oruçların açılmasıyla sonrası konuşan Dernek Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Ramazan-ı Şerifin manevi ikliminde birlik, dayanışma ve rahmet dolu bir akşamda bir ortaya gelmekten ötürü onur duyduklarını söyledi.
Gecenin en değerli konuklarının şehit aileleri ve gaziler olduğunu söz eden Lider Yirmibeşoğlu, "Almanya’da 35 bini Karabük, 65 bini Bartın, 580 bini Zonguldaklı hemşerilerimiz ile birlikte toplam 700 bin civarındadır. Bu da çok büyük bir güçtür. Bu gücümüz sayesinde hava havalimanımız açılmıştır. Havalimanımızın daha işler hale gelmesi için birlik ve beraberlik olmamız lazım" dedi.
Konuşmasında birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ise
Ramazan ayının manevi iklimi, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini tabir ederek, " Bu manalı programın gerçekleşmesine katkı sunan dernek idaresine, değerli hemşehrilerimize ve mesken sahipliği yapan herkese teşekkür ediyorum. Yurt dışında bulunan tüm hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza da selam ve hürmetlerimi sunuyorum." biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin