Almanya’da kurulu bulunan Karabük Yenice Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından iftar programı düzenlendi.
Yenice Ihlamur terasta düzenlenen iftar yemeğine Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenice Kaymakamı Mehmet Abdülkadir Güvenç, AK Parti Karabük Vilayet Lideri Ferhat Salt, Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, Eskipazar Belediye Lideri Serkan Civa, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Almanya Karabük Yenice Kültür ve Yardımlaşma Derneği Lideri Yalçın Yirmibeşoğlu, Avrupa Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Lideri Orhan Buyurman, Derneğin kurucu başkanı Dursun Döngel ile kurum müdürleri, Şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
İlahi dinletisi ile başlayan iftar programında oruçların açılmasıyla sonrası konuşan Dernek Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Ramazan-ı Şerifin manevi ikliminde birlik, dayanışma ve rahmet dolu bir akşamda bir ortaya gelmekten ötürü onur duyduklarını söyledi.
Gecenin en değerli konuklarının şehit aileleri ve gaziler olduğunu söz eden Lider Yirmibeşoğlu, “Almanya’da 35 bini Karabük, 65 bini Bartın, 580 bini Zonguldaklı hemşerilerimiz ile birlikte toplam 700 bin civarındadır. Bu da çok büyük bir güçtür. Bu gücümüz sayesinde hava havalimanımız açılmıştır. Havalimanımızın daha işler hale gelmesi için birlik ve beraberlik olmamız lazım” dedi.
Konuşmasında birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, ise
Ramazan ayının manevi iklimi, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini tabir ederek, ” Bu manalı programın gerçekleşmesine katkı sunan dernek idaresine, değerli hemşehrilerimize ve mesken sahipliği yapan herkese teşekkür ediyorum. Yurt dışında bulunan tüm hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza da selam ve hürmetlerimi sunuyorum.” biçiminde konuştu.


Almanya Yeniceliler Derneğinden birlik ve beraberlik sofrası
Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu
Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.
Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.
Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.
Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.
Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

