Alkollü Sürücü Park Halindeki Kamyona Çarptı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ocak, 2023 10:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Alkollü Sürücü Park Halindeki Kamyona Çarptı

Karabük’te alkolü sürücü park halindeki kamyona arkadan çarptı. Kazada otomobilde yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı.
Elinden bilgiye göre kaza, Aydınlıkevler Horasanlı Caddesi üzerinde meydana geldi. A.C. idaresindeki 78 SJ 831 plakalı Tofaş marka otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki 78 AS 336 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada otomobilde bulunan S.Ö. ve S.Y. isimli iki şahıs yaralanırken sürücü kazayı yara almadan kurtardı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Karabük Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Öte yandan trafik polisleri yaptığı kontrolde sürücünün 1.59 promil alkollü olduğunu tespit etti. Sürücü A.C.’ye alkollü araç kullanmaktan cezai işlem uygulanırken otomobil ise çekici yardımıyla kaldırıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
basciftlikte leylekler 25 yil sonra geri dondu NYywSsj3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Başçiftlik’te leylekler 25 yıl sonra geri döndü

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 25 yıl aradan sonra leylekler yeniden yuva yapmaya başladı.

İlçe merkezinde geçmiş yıllarda yaygın olan ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leyleklerin yuvaları zarar görmüş, yavruların telef olması üzerine leylekler bölgeyi terk etmişti. Yaklaşık çeyrek asırdır ilçeye uğramayan leylekler, son yıllarda ahşap ve metruk binaların yenilenesiye yeniden görülmeye başladı.

Tokat Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe merkezindeki metruk ve ahşap yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılmasıyla birlikte sansar popülasyonunda azalma yaşandı. Bu gelişmenin ardından leyleklerin yeniden Başçiftlik’e dönerek yuva yapmaya başladığı gözlendi.

İlçe merkezinde bulunan bir caminin kubbesine yuva kuran leylek ailesi, vatandaşların da dikkatini çekti. Soğuk hava ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen leyleklerin bölgede yuvalanması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlçe sakinlerinden Nazif Karakoç, leyleklerin geri dönüşünün sevindirici olduğunu belirterek, “Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeyiz. 25 yıldır gelmeyen leylekler bu yıl gelmeye başladı. Karşıda gördüğünüz caminin kubbesi üzerinde iki leyleğimiz yuva yapmaya başladı. Bugün hava çok soğuk, yüksek kesimlerde kar yağıyor. Ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leylekler ilçeyi terk etmişti. Geçmiş yıllarda alınan karar gereği bu evler yıkıldı, sansarlar azaldı. Leylekler de yeniden gelmeye başladı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin