Alkollü sürücü park halindeki kamyona çarptı: 1 ölü
Karabük’te alkollü olduğu tespit edilen bir minibüs sürücüsü, yol kenarında park halinde bulunan kamyona çarptı. Minibüste yolcu olarak bulunan Mehmet Telli hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre kaza sabah 06.00 sıralarında Yenice ilçesindeki çevre yolunda yaşandı.
S.İ. idaresindeki 78 AY 155 plakalı Ford marka minibüsle seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan minibüs yol kenarında park halinde bulunan 78 YD 847 plakalı kamyona arkadan çarptı.
Kazada minibüste yolcu koltuğunda bulunan Mehmet Telli çarpmanın etkisiyle araç içerisinde sıkıştı.
Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince çıkarılan yaralıya olay yerinde ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı. Yenice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Telli tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada sürücü S.İ.’nin 105 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. (İHA)
VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<
Kastamonu Üniversitesi ile Türkiye Badminton Federasyonu arasında iş birliği protokolü
Kastamonu Üniversitesi ile Türkiye Badminton Federasyonu arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Kastamonu Üniversitesi ile Türkiye Badminton Federasyonu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, badmintonun akademik ve sportif gelişimini desteklemeyi, ortak projelerle spora katkı sunmayı hedefliyor.
Protokol, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız tarafından imzalandı. Muahede ile Kastamonu Üniversitesi ve federasyon, antrenör ve atlet eğitimi, atletik performans testleri, bilimsel araştırmalar ve badmintonun yaygınlaştırılmasına yönelik ortak faaliyetler yürütecek.
İmzalanan protokol kapsamında Kastamonu Üniversitesi, badminton antrenörlüğü eğitimi ve seçmeli dersler açacak, öğrenci ve işçi turnuvalarında badmintona yer verecek. Federasyon ise gereç dayanağı sunacak, öğrencilerin uygulamalı derslerinde vazife alacak ve ortak bilimsel yayınlara dayanak olacak.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Spor Bilimleri Fakültesi aracılığıyla, yalnızca akademik değil tıpkı vakitte sportif alanda da ülkemize katkı sunmayı önemsediklerini söz ederek, "Ayrıca Türkiye Badminton Federasyonu ile bu iş birliği, bilimsel çalışmalardan gereç dayanağına kadar geniş bir yelpazede yürütülecek. Bu iş birliğiyle Üniversitemiz spor alanında daha etkin ve üretken bir rol üstlenecek" diye konuştu.
Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız ise federasyon olarak badminton sporunun ülke genelinde yaygınlaşmasına büyük ehemmiyet verdiklerini belirterek, "Kastamonu Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol sayesinde hem genç sportmenlerin eğitimine katkıda bulunacak hem de antrenör yetiştirme süreçlerini güçlendireceğiz. Birebir vakitte bilimsel araştırmalarla spor biliminin badminton branşına sağlayacağı katkılardan da yararlanmayı hedefliyoruz. Bu iş birliği ile hem üniversite hem de federasyon değerli kazanımlar elde edecek" tabirlerini kullandı.