Reklam
Reklam

Alkollü sürücü otomobili ile orta refüje çıktı, hafif sıyrıklarla kurtuldu

alkollu surucu otomobili ile orta refuje cikti hafif siyriklarla kurtuldu KTBm9nNe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Çorum’da denetimden çıkarak orta refüje çıkan arabanın şoförü kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Alkollü olduğu tespit edilen şoföre cezai süreç uygulandı.

Kaza, Bahabey Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, C.A. (46) yönetimindeki 19 ADN 036 plakalı araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda orta refüje çıktı. Kazada araba şoförü hafif sıyrıklarla kurtulurken arabada maddi hasar meydana geldi.

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından hafif yaralı olan şoföre müdahale edildi. Hastaneye gitmek istemeyen şoförün yapılan denetimlerde 1.74 promil alkollü olduğu tespit edildi. Şoföre cezai süreç uygulanırken, araba cazip yardımı ile otoparka kaldırıldı.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis’te kazı çalışmaları başladı

karadenizin zeugmasi hadrianopoliste kazi calismalari basladi vHpHzHs9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Kazılarda Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda tespit edilen yeni yapının ortaya çıkarılması hedeflenirken, ortaya çıkarılan sarayın kabul salonundaki mozaikler de bu yıl restore edilerek ziyarete açılacak.

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait önemli kalıntılarıyla dikkat çeken Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Bu yıl kazılar, Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda belirlenen yeni bir alanda yoğunlaştırılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, geçmiş yıllarda yapılan jeoradar araştırmalarında tespit edilen yeni yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Küçük bir ekiple sezonu açtıklarını ifade eden Çelikbaş, hedeflerinin söz konusu yapının kazısını bu yıl içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Hadrianopolis’te her yıl yeni bir yapıyı ortaya çıkarıp restorasyonunu tamamlayarak ziyaretçilere açmayı amaçladıklarını dile getiren Çelikbaş, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti. Çelikbaş, “Diğer bir önemli bizim çalışma noktamız ise geçen yıl ortaya çıkarmış olduğumuz saray yapısının bir bölümü olan kabul salonunun zemin mozaiklerinin bu yıl restorasyonunu tamamen bitirip, yine ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle Hadrianopolis’e olan ilginin önemli ölçüde arttığını vurgulayan Çelikbaş, antik kentin akşam saatlerinde dahi ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Çelikbaş, kazı ekibinin önümüzdeki yıllarda da Hadrianopolis’e yeni yapılar ve teşhir alanları kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin