Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Temmuz, 2017 14:12 tarihinde yayınlandı
0

Alkollü sürücü dehşeti 

340 Promil alkollü sürücü şoför değiştirirken yakalandı

Karabük’te daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el koyulan sürücü, yine alkollü direksiyon başına geçince kaza yaptı. 340 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü hiçbir şey olmamış gibi otomobiliyle olay yerinden kaçtı. Şahıs, direksiyona başka birini geçirmeye çalışırken yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İsmail K. yönetimindeki 06 BS 0997 plakalı otomobil, kent girişindeki KARDEMİR kavşağına geldiği sırada kontrolsüz bir şekilde yola çıkarak, Safranbolu’dan şehir merkezi istikametine gitmekte olan Soner Gülyeri’nin kullandığı 78 BE 196 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, refüje çarparak güçlükle durabildi.
Kazanın ardından olay yerinden kaçmaya çalışan İsmail K.’nın peşine kazaya tanıklık eden sivil polis ekipleri düştü. İsmail K., bir süre sonra kenara çektiği otomobilinde beraberindeki İsa S.’ye direksiyonu teslim etmeye çalışırken ekiplerce yakalandı.
340 promil alkollü olduğu tespit edilen ve ehliyetsiz araç kullanan şahıs gözaltına alındı. İsmail K.’nın daha önce de birçok defa alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu öğrenildi.
KAZA ANI MOBESE
Kaza anı ise çevredeki MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, İsmail K. yönetimindeki 06 BS 0997 plakalı otomobilin hızla kavşağa girdiği ve kazaya neden olduğu, daha sonra hiç durmadan olay yerinden uzaklaştığı, kazaya tanık olan sivil bir polis ekibinin de siyah bir araçla peşinden gittiği görünüyor. Soner Gülyeri’nin kullandığı otomobilin ise kendi ekseninde bir kaç defa döndükten sonra refüje çarparak güçlükle durduğu an kameralara yansıyor.
Öte yandan Gülyeri ve yanındakilerin otomobilden çıkarak yolun karşına geçmeye çalıştıkları esnada yine aynı kavşakta bir başka aracın daha kontrolsüz şekilde yola çıktığı ve kazadan son anda kurtuldukları da kameralara yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin