Samsun’da bisiklet şoförüne “alkollü araç kullanmak”tan 9 bin 267 TL ceza yazıldı.
Samsun’un Bafra ilçesinde alkollü bisiklet şoförü kontrole takıldı. Bafra Trafik Denetleme Amirliği takımları, gerçekleştirdikleri trafik kontrolleri sırasında kuşkulu hareketler sergileyen bir bisikletliye alkol muayenesi yaptı. Bisiklet şoförünün yapılan denetimlerde alkollü olduğu tespit edildi. Bunun üzerine şoföre, “alkollü araç kullanmak”tan 9 bin 267 TL para cezası uygulandı.


Alkollü bisiklet sürücüsüne 9 bin 267 TL ceza
Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor
Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.
Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.
Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

