Aliyev, Putin ve Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Moskova'da başladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2023 16:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Aliyev, Putin ve Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Moskova’da başladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ayrı ayrı yaptığı ikili görüşmelerin ardından Aliyev, Putin ve Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı. Putin görüşme öncesi yaptığı konuşmada, “Bu formatta çok şey başarabildik. 2020 sonbaharında sadece çatışmayı durdurmakla kalınmadı, aynı zamanda ekonomik ve ulaşım iletişiminin engelini kaldırmak ve sınırların belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu süre zarfında birçok gelişme oldu. Hepsinin üzerinde durmayacağım. Ancak karmaşık sorunlara rağmen durum çözüm yönünde ilerlemekte” ifadelerini kullandı.

Hala çözüme kavuşturulması gereken konuların olduğunu da vurgulayan Putin, “Çözülmesi gereken alanlardan biri ulaşım. Bu konuda üçlü görüşmelerde bu konuyu yeterince ele aldık ancak hala çözüme kavuşmamış konular var. Bu konular teknik konular. Bana göre bunlar aşılabilir engellerdir” dedi. Görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşması müzakerelerinin yanı sıra ulaşım bağlantılarının açılması konusunun da görüşmede ele alınması bekleniyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kayaliklardan dusen sahis yaralandi liD5lS4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kayalıklardan düşen şahıs yaralandı

Samsun’un Atakum ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan şahıs, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesinde kayalıklardan düşen vatandaşı gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler tarafından yürütülen koordineli ve titiz çalışma sonucu bulunduğu yerden çıkartılan vatandaş, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin