Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2023 16:09 tarihinde yayınlandı
0

Aliyev, Putin ve Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Moskova’da başladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ayrı ayrı yaptığı ikili görüşmelerin ardından Aliyev, Putin ve Paşinyan arasındaki üçlü görüşme Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı. Putin görüşme öncesi yaptığı konuşmada, “Bu formatta çok şey başarabildik. 2020 sonbaharında sadece çatışmayı durdurmakla kalınmadı, aynı zamanda ekonomik ve ulaşım iletişiminin engelini kaldırmak ve sınırların belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu süre zarfında birçok gelişme oldu. Hepsinin üzerinde durmayacağım. Ancak karmaşık sorunlara rağmen durum çözüm yönünde ilerlemekte” ifadelerini kullandı.

Hala çözüme kavuşturulması gereken konuların olduğunu da vurgulayan Putin, “Çözülmesi gereken alanlardan biri ulaşım. Bu konuda üçlü görüşmelerde bu konuyu yeterince ele aldık ancak hala çözüme kavuşmamış konular var. Bu konular teknik konular. Bana göre bunlar aşılabilir engellerdir” dedi. Görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşması müzakerelerinin yanı sıra ulaşım bağlantılarının açılması konusunun da görüşmede ele alınması bekleniyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat sivas kara yolu yasanan taskin nedeniyle kisa sureli trafige kapandi AjvWaarx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı

Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.

Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.

Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin