Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0

Alışveriş merkezinde kendini üçüncü kattan boşluğa bıraktı

Zonguldak’ta bir alışveriş merkezinin üçüncü katından boşluğa atlayan adam ağır yaralandı.

Olay Mithatpaşa Mahallesi Gazipaşa Caddesi’ndeki Emral Çarşısı isimli alışveriş merkezinde meydana geldi. 41 yaşındaki S.A. alışveriş merkezinin üçüncü katındaki merdivenlerinden kendini boşluğa bıraktı. Zemine düşen adamı gören çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Kanlar içinde kalan S.A.’ya ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. İlk müdahalesi yapılan S.A., ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ağır yaralanan S.A.’nın hastanedeki tedavisi sürerken polis ekipleri olayın sebebini araştırıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyetisyenden kurban bayraminda saglikli sofralar icin uyari QeMU4222
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Diyetisyenden Kurban Bayramı’nda sağlıklı sofralar için uyarı

Büyük Anadolu Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz Akay, “Sofraların vazgeçilmezi kırmızı et, ölçülü yenildiğinde sağlıklı bir besin kaynağıdır” dedi.

Büyük Anadolu Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz Akay, bayram sofralarında et ve tatlı tüketiminde ölçülü olunması gerektiğini belirterek, bayram günlerinde sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

“Ağır etli yemeklerden kaçının”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz Akay, “Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezi kırmızı et, ölçülü tüketildiğinde sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ancak aşırıya kaçmak kolesterol ve kalp-damar hastalıkları riskini artırır. Etin yanında sebze, salata ve tam tahıllı ürünlerle tabağı dengelemek hem sindirimi kolaylaştırır hem de bayram boyunca enerjiyi korur. Bayramda ağır yemekler kaçınılmaz olsa da, öğünleri hafifletmek mümkündür. Yoğurt, ayran, zeytinyağlı sebzeler ve lifli gıdalar sindirim sistemini rahatlatır. Özellikle akşam yemeklerinde daha hafif tercihler yapmak, mideyi yormadan bayram keyfini sürdürmeye yardımcı olur” diye konuştu.

“Bol bol su için yürüyüş yapın”

Bayram ziyaretlerinde de ikram edilen tatlıların fazla tüketilmesinin kan şekerini hızla yükselteceğini söyleyen Akay, “Bu özellikle diyabet hastaları için risk oluşturmaktadır. Tatlıların küçük porsiyonlarla tadına bakılmasını, mümkünse sütlü tatlıların tercih edilmelidir. Bayram boyunca bol su içmek, vücudu toksinlerden arındırır ve sindirimi destekler. Ayrıca kısa yürüyüşler yapmak hem kan dolaşımını hızlandırır hem de ağır yemeklerin etkisini azaltır. Su ve hareket, bayramın enerjisini yüksek tutmanın en basit ama en etkili yollarıdır” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin