Çaykur Rizespor’un golcü futbolcusu Ali Sowe, Trendyol Üstün Lig’de bu hafta Galatasaray ile oynayacakları maçı dört gözle beklediklerini söyleyerek, “Bu maça kazanmak için alana çıkacağız” dedi.
Çaykur Rizespor, Trendyol Harika Lig’in 24. haftasında Galatasaray ile konutunda oynayacağı maçın hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri’nde yaptığı idmanla sürdürdü. İdman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor’un forvet oyuncusu Ali Sowe, Galatasaray maçını dört gözle beklediklerine belirterek, “Galatasaray maçı hoş, her oyuncunun oynamak isteyeceği bir maç olacak. Kadro olarak büyük bir ilgiyle bekliyoruz. Hafta boyunca hazırlanma bahtımız olacak. Ekip arkadaşlarımla birlikte bu maça kazanmak için alana çıkacağız. Galatasaray’a karşı kazanmak, grup olarak da ferdi manada da çok değerli bir galibiyet olur. Çok sıkıntı bir maç olacak lakin en güzel performansımızı sergileyip bizim açımızdan en yeterli sonucu almak için alana çıkacağız” diye konuştu.
Rizespor’da keyifli olduğunu tabir eden Sowe, “Çünkü kadro arkadaşlarımla, hocamla çalışma fırsatı yakaladım. Grup arkadaşlarım bana her vakit çok fazla yardımcı oluyor. Meslek olarak baktığımızda natürel ki istediğim düzeyde değilim. Her vakit olumlu sonuçlarla ilerlediğimiz takdirde istediğim düzeye geleceğimi düşünüyorum. Ancak şu anlık bununla yetiniyorum” halinde konuştu.
Ali Sowe: “Galatasaray maçını dört gözle bekliyoruz”
KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti
Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.
“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.
Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.
Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.
Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

