Reklam
Reklam
cenaze2 jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
19 Temmuz, 2024 14:18 tarihinde yayınlandı
0

Ali Şık Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yortan beldesinin eski dönem Belediye Başkanı Ali Şık, geçirdiği kalp krizi sonucu Perşembe günü hayatını kaybetti. 79 yaşındaki Ali Şık,  Yortan Merkez Camii’nde Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Yortan Pazarı Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, siyasi partilerin il başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun polisi uyardi hediye kazandiniz borcunuz var tuzagina dikkat PnDpvwJn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.

“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin