Reklam
Reklam

Ali İhsan Yavuz: “Ankara ve İstanbul yol kazasıydı, kazanmak çok sıkıntı da değil, çantada keklik de değil”

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhur İttifakı olarak Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıkları seçimlerini kazanma ihtimallerini çok güç görmediklerini fakat duruma ’çantada keklik’ olarak da yaklaşmadıklarını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından tüm kentlerde organize edilen “Şehir Buluşmaları” programı bu hafta sonu Samsun’da gerçekleşti. Samsun Vilayet Başkanlığı’nın uyumunda yapılan toplantının birinci programında AK Parti Genel Lider Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda mahallî ve ulusal basının temsilcileriyle bir ortaya geldi. Yavuz, basın mensuplarının sorularına karşılık verdi.

“Ankara ve İstanbul yol kazasıydı, çok güç da değil, çantada keklik de değil”

Geçen seçimlerde kaybedilen İstanbul ve Ankara’nın kazanılması için çalışma başlattıklarını tabir eden Ali İhsan Yavuz, “Ankara ve İstanbul tekrar AK Parti’ye geçer mi, geçer. Bir yol kazası olarak görüyoruz. Esasen hem İstanbul hem de Ankara’da ezici bir meclis üstünlüğü var. Bu 2 kentin yine Cumhur İttifakı’nda olmaması için hiçbir neden yok. Tekrar hizmet belediyeciliğine dönülsün, yine işler, icraatlar devam etsin diye biz Ankara ve İstanbul’u Cumhur İttifakı’na münasebetiyle AK Parti’nin adaylarının kazandığı bir hale dönüşsün diye uğraşlarımız var. İnşallah nasip olur. Çok sıkıntı görmüyoruz açıkçası lakin çantada keklik olarak da görmüyoruz. Bütün uğraşlarımız bu türlü bir sonuç ortaya çıksın diye. Ümit ediyorum ve inanıyorum da o denli de olacak” dedi.

“CHP raydan çıktı, C’si de H’si de gitti bir tek P’si kaldı, o da palavranın siyaseti manasına geliyor”

Ana muhalefet partisinin raydan çıktığını söyleyen Yavuz, “CHP raydan çıktı. C’si yok artık. Cumhuriyet artık yok. CHP’nin cumhur ile bir işi kaldı mı? FETÖ’den atılanları geri getireceklerini söylüyorlar. PKK ve YPG’ye terör örgütü diyemiyorlar. HDP ile iş kurmaya kalkıyor. Kapalı kapılar arkasında pazarlık yapıyor. MİT’i ve İçişleri’ni birine vereceğini söylüyor. Açıklasa bir türlü açıklamasa bir türlü. AK Parti milletin rotasından ayrılmayacağını söylerken, CHP ise cumhur ile irtibatını büsbütün kesti. CHP’nin halk ile de bir alakası yok. CHP’de C de H de gitti, yalnızca P kaldı. Kalan P de parti değil. P de ‘post-truht’ yani ‘yalanın siyaseti’. Münasebetiyle CHP’de C ve H yok, yalnızca P var. O da palavranın siyaseti. Bunun için CHP raydan çıktı diyorum” tabirlerini kullandı.

Toplantıya ayrıyeten AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, AK Parti Samsun Vilayet Lideri Mehmet Köse ve partinin vilayet idaresi katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda

esi tabutuna son kez sarildi babasi namazini kildirdi afad personeline huzunlu veda vat3eczE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı

Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.

“Seninle gurur duyuyorum”

Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazını acılı baba kıldırdı

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”

Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin