Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Ali İhsan Yavuz: “Ankara ve İstanbul yol kazasıydı, kazanmak çok sıkıntı da değil, çantada keklik de değil”

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhur İttifakı olarak Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıkları seçimlerini kazanma ihtimallerini çok güç görmediklerini fakat duruma ’çantada keklik’ olarak da yaklaşmadıklarını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından tüm kentlerde organize edilen “Şehir Buluşmaları” programı bu hafta sonu Samsun’da gerçekleşti. Samsun Vilayet Başkanlığı’nın uyumunda yapılan toplantının birinci programında AK Parti Genel Lider Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda mahallî ve ulusal basının temsilcileriyle bir ortaya geldi. Yavuz, basın mensuplarının sorularına karşılık verdi.

“Ankara ve İstanbul yol kazasıydı, çok güç da değil, çantada keklik de değil”

Geçen seçimlerde kaybedilen İstanbul ve Ankara’nın kazanılması için çalışma başlattıklarını tabir eden Ali İhsan Yavuz, “Ankara ve İstanbul tekrar AK Parti’ye geçer mi, geçer. Bir yol kazası olarak görüyoruz. Esasen hem İstanbul hem de Ankara’da ezici bir meclis üstünlüğü var. Bu 2 kentin yine Cumhur İttifakı’nda olmaması için hiçbir neden yok. Tekrar hizmet belediyeciliğine dönülsün, yine işler, icraatlar devam etsin diye biz Ankara ve İstanbul’u Cumhur İttifakı’na münasebetiyle AK Parti’nin adaylarının kazandığı bir hale dönüşsün diye uğraşlarımız var. İnşallah nasip olur. Çok sıkıntı görmüyoruz açıkçası lakin çantada keklik olarak da görmüyoruz. Bütün uğraşlarımız bu türlü bir sonuç ortaya çıksın diye. Ümit ediyorum ve inanıyorum da o denli de olacak” dedi.

“CHP raydan çıktı, C’si de H’si de gitti bir tek P’si kaldı, o da palavranın siyaseti manasına geliyor”

Ana muhalefet partisinin raydan çıktığını söyleyen Yavuz, “CHP raydan çıktı. C’si yok artık. Cumhuriyet artık yok. CHP’nin cumhur ile bir işi kaldı mı? FETÖ’den atılanları geri getireceklerini söylüyorlar. PKK ve YPG’ye terör örgütü diyemiyorlar. HDP ile iş kurmaya kalkıyor. Kapalı kapılar arkasında pazarlık yapıyor. MİT’i ve İçişleri’ni birine vereceğini söylüyor. Açıklasa bir türlü açıklamasa bir türlü. AK Parti milletin rotasından ayrılmayacağını söylerken, CHP ise cumhur ile irtibatını büsbütün kesti. CHP’nin halk ile de bir alakası yok. CHP’de C de H de gitti, yalnızca P kaldı. Kalan P de parti değil. P de ‘post-truht’ yani ‘yalanın siyaseti’. Münasebetiyle CHP’de C ve H yok, yalnızca P var. O da palavranın siyaseti. Bunun için CHP raydan çıktı diyorum” tabirlerini kullandı.

Toplantıya ayrıyeten AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, AK Parti Samsun Vilayet Lideri Mehmet Köse ve partinin vilayet idaresi katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ara secim tamamlandi 4 beldede baskanlar belli oldu EOaJ71ya
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta ara seçim tamamlandı: 4 beldede başkanlar belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 yerleşim yerinde gerçekleştirilen ara seçimlerde sandıklar kapandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 682 seçmenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 beldede belediye başkanlığını kazandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde 1001 ve 1002 nolu sandıklarda kullanılan oyların sayımının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. İki sandıkta MHP toplam 373 oy alırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) 266 oyda kaldı.

Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde ise AK Parti açık ara üstünlük sağladı. Dört sandıkta kullanılan oyların sayımına göre AK Parti toplam 722 oy alırken, CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi 5 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bağtaşı’nda belediye başkanlığını kazandı.

Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde seçim yarışı AK Parti ile CHP arasında geçti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda CHP toplam 877 oy alırken, AK Parti 803 oyda kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, Çevrecik beldesinde seçimi kazanan parti oldu.

Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde ise AK Parti üstünlüğü dikkat çekti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti toplam 911 oy alırken, Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Diğer partiler ise sınırlı sayıda oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Yolüstü beldesinde belediye başkanlığını kazandı.

Tokat’ta gerçekleştirilen ara seçimlerde AK Parti Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde, CHP Çevrecik beldesinde, MHP ise Kuşçu beldesinde belediye başkanlığını kazanan parti oldu. Resmi sonuçların ilçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından açıklanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin