Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0

Alevlere teslim olan tek katlı konut küle döndü

Kastamonu’nun Tosya ilçesindeki tek katlı konutta çıkan yangın itfaiye grupları tarafından söndürüldü.

Olay, Tosya ilçesi Karasapaca köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, köyde bulunan tek katlı konutta bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa müddette büyüyen yangın konutu sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye grupları tarafından yangının söndürülmesi için çalışma başlattı.

Ekiplerin müdahalesi ile yangın kısa müddette denetim altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Genc tasarimcilar teorik bilgiyi pratige donusturdu
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Haziran, 2026 10:49 tarihinde yayınlandı
0

Genç tasarımcılar teorik bilgiyi pratiğe dönüştürdü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü tarafından hazırlanan mezuniyet sergisinde, öğrencilerin sektör iş birlikleriyle geliştirdiği projeler beğeniye sunuldu. Sergide, son sınıf öğrencilerinin 24 danışman firma eşliğinde bir dönem boyunca üzerinde çalıştıkları projeler yer aldı.

Fakültede gerçekleştirilen sergide öğrenciler, teorik bilgilerini yenilikçi tasarımlarla pratiğe dönüştürdü. Danışman firmalar ve sektör temsilcilerinin rehberliğinde hazırlanan tasarımlar, maketler, animasyonlar ve prototiplerle tanıtıldı.

Serginin açılışına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“HAYAL GÜCÜ VE POTANSİYELİ EN YÜKSEK BÖLÜMLERDEN BİRİ”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Endüstriyel Tasarım Bölümünün üniversitenin en dikkat çeken bölümlerinden olduğunu vurgulayarak, “Üniversitemizin hayal gücü, üretim yeteneği ve potansiyeli en yüksek bölümlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu.

Geçmiş yıllardaki sergilerden edindikleri tecrübeler doğrultusunda bu yıl da nitelikli çalışmalarla karşılaşacaklarına inandıklarını ifade eden Karaş, öğrencileri mezuniyetleri dolayısıyla tebrik ederek kariyer hayatlarında başarılar diledi.

“14 HAFTA BOYUNCA SEKTÖR PROFESYONELLERİYLE ÇALIŞTILAR”

Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Raşit Esen, mezuniyet sergilerinin her yıl final haftalarında düzenlendiğini belirterek, öğrencilerin yedi dönem boyunca edindikleri teorik bilgileri sekizinci dönemde uygulamaya dönüştürdüklerini söyledi.

Bu yıl 24 danışman firma eşliğinde 28 öğrencinin mezuniyet projesi gerçekleştirdiğini aktaran Esen, öğrencilerin 14 haftalık süreç boyunca sektör profesyonelleriyle birlikte çalıştığını kaydetti. Projelerin bir kısmının çalışan prototipler, bir kısmının ise gerçeğe yakın maket ve animasyonlarla sergilendiğini belirten Esen, öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Karabük Üniversitesi, uygulamalı eğitim anlayışı ve sektör iş birlikleriyle öğrencilerini meslek hayatına hazırlamaya devam ederken, mezuniyet sergileri aracılığıyla genç tasarımcıların yenilikçi projelerini kamuoyuyla buluşturuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin