Kastamonu’nun Tosya ilçesindeki tek katlı konutta çıkan yangın itfaiye grupları tarafından söndürüldü.
Olay, Tosya ilçesi Karasapaca köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, köyde bulunan tek katlı konutta bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa müddette büyüyen yangın konutu sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye grupları tarafından yangının söndürülmesi için çalışma başlattı.
Ekiplerin müdahalesi ile yangın kısa müddette denetim altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


Alevlere teslim olan tek katlı konut küle döndü
Tokat’ta Kelkit Çayı debisi yükseldi, bir köy tahliye edildi
Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Kızılçubuk köyünde Kelkit Çayı’nın debisinin yükselmesi sonucu meydana gelen su taşkını nedeniyle köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Taşkında bazı arı kovanları sular altında kaldı, vatandaşlar hayvanlarını kurtarmak için seferber oldu.
Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışlar ve Kelkit Çayı’ndaki su seviyesinin yükselmesi sonrası Kızılçubuk köyünde taşkın meydana geldi. Taşkın sularının köy çevresine yayılması üzerine ekipler ve vatandaşlar önlem aldı. Bazı arıcılar arı kovanlarını traktör ve araçlara yükleyerek güvenli alanlara taşımaya çalışırken, küçükbaş hayvanların da yağış ve sudan etkilenmemesi için çuvallara konularak köy dışına çıkarıldığı görüldü. Taşkın riski nedeniyle köyde tahliye çalışmaları yapılırken, vatandaşlar gece boyunca hayvanlarını ve eşyalarını kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Bir vatandaş yaşananları anlatarak, “Köye su girdiği için hayvanlarımızı çuvalladık. Kimisi götürdü köyden çıkarttı. Arı kovanlarımızı tahliye etmeye çalışıyoruz” dedi.

