Alevlere teslim olan iki katlı ev kullanılmaz hale geldi
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki katlı ev alevlere teslim olurken dumandan etkilenen ev sahibi hastaneye kaldırıldı.
Olay, İstasyon Mahallesi’nde meydana geldi. Osman Citti’ye ait 2 katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden ev sahibi itfaiye ekiplerinden yardım istedi.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin çalışmalarıyla yangın kontrol altına alınarak söndürülürken ev kullanılmaz hale geldi. Dumandan etkilenen Osman Citti ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangının çıkışı ile ilgili inceleme başlatıldı.
Tokat’ta sele kapılan 25 küçükbaş hayvan telef oldu
Tokat’ın Niksar ilçesinde dolu ve sağanak sonrası oluşan selde 25 küçükbaş hayvan telef olurken, çoban son anda kurtuldu.
Niksar ilçesine bağlı Çiçekli köyünde akşam saatlerinde tesirli olan dolu ve sağanak yağmur, sele neden oldu. Ortaba mevkisinde otlatılan koyun sürüsü, birdenbire bastıran dolu ve akabinde gelen şiddetli yağmur sonucu oluşan sel sularına kapıldı. Birinci belirlemelere nazaran yaklaşık 25 koyun ve kuzu telef oldu. Sürüyü otlatan çoban Cavit Eraslan (35) da sele kapılarak sıkıntı anlar yaşadı. Kendi imkanlarıyla sudan kurtulan Eraslan, köy muhtarını arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen muhtar ve köylüler, çobanı Niksar Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Eraslan’ın sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.