Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 11:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alevlere teslim olan fabrika küle döndü

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını 3 saatlik çabanın ardından kontrol altına alınabildi. Ekiplerin fabrikadaki söndürme çalışmaları devam ediyor. Olay, saat 07.30 sıralarında Kastamonu’nun Tosya ilçesi Tosya Organize Sanayi Bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ahşap kapı fabrikasında bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın tüm fabrikayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan müdahale ile yangın 3 saat sonra kontrol altına alınabildi. İtfaiye ekiplerinin fabrikada soğutma çalışmaları devam ederken, işçiler ise kendi imkanları ile sağlam kalan malzemeleri kurtarmaya çalıştı. Yangının çıktığı sırada fabrikada işçilerin bulunmadığı öğrenilirken, yangının ise elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor. İtfaiye ekiplerinin yangının söndürülmesi için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Tosya Kaymakamı Suat Hatam, “Ekiplerimiz yangını söndürmeye çalışıyor. Çevre il ve ilçelerdeki itfaiye ekiplerinden destek istedik. Sayısal verileri tam bilmiyoruz. Ama söndürülmeye çalışıyoruz” dedi. “Fabrika tamamen yandı” Tosya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nihat Küçükkasap, “Sabah saatlerinde çıktı. Sebebini bilmiyoruz. Ekiplerimiz söndürmeye çalışıyor. Fabrikada işçi yoktu. Ama fabrika tamamen yandı” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alaplı’da fındık hasat tarihleri belli oldu

Zonguldak’ın Alaplı’da bu yıl fındık hasadı kıyı kesitinde 4 Ağustos, orta kesimde 11 Ağustos, yüksek kesimde ise 18 Ağustos’ta başlayacak.
Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye nazaran, Fındık hasadına en erken başlayacak olan kıyı kesim, 4 Ağustos’ta koldan tutacak. Orta kesim ise 11 Ağustos tarihinde hasada başlayacak. Yüksek kesim ise 18 Ağustos’ta fındık toplamaya başlayacak.
Vatandaşın bu tarihlerden evvel bahçesine girmemesi konusunda uyaran yetkililer erken fındık hasadının hem üreticinin hem de randıman ve kalitenin ziyanına olacağını söyledi.
Öte yandan, fındık çalışanının yevmiye fiyatları da belirlenmişken hem gurbetten hem de vilayet dışından personel olarak gelen yevmiyeciler için üreticiler hazırlık yapmaya başladı.
"Erken toplamayın"
Alaplı Tarım İlçe Müdürü İzzet Yılmaz, fındık hasat tarihlerine yaklaşırken üreticilere fındığın erken toplanmaması gerektiğini belirterek, erken hasadın üreticinin ziyanına olduğunu lisana getirdi.
"Fındık bizim her şeyimiz"
Yılmaz, "Erken hasat konusuna dikkat edelim. Zira sonuçta önemli maliyetler yaptık. Fındığımızı randıman alabilecek bir olgunluğu sağlamadan toplamamaya çaba edelim. Zira fındık bizim her şeyimiz." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin