Çorum’un Osmancık ilçesinde çıkan yangında bir konut ve ahır kullanılmaz hale geldi.
Olay, Çorum’un Osmancık ilçesi Şenyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Hüseyin T’ye ilişkin iki katlı meskende yangın çıktı. Elektrik kontağından kaynaklanan yangın kısa müddette büyüyerek meskenin teras kısmı ve ahırı sardı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Osmancık Belediyesi itfaiye takımları sevk edildi.
Olay yerine gelen grupların müdahalesi ile yangın kısa müddette denetim altına alınarak söndürüldü. Yangında meskende ve ahırda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.


Alevlere teslim olan ev ve ahır kullanılmaz hale geldi
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

