Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ağustos, 2023 13:12 tarihinde yayınlandı
0

Alevlere teslim olan ev ile ahır küle döndü, yangının ormana sıçraması engellendi

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde çıkan yangında bir ev ve ahır kullanılmaz hale geldi. Yangının ormana sıçraması ise ekipler tarafından önlendi.

Olay, Göktaş köyünde meydana geldi. Sami Oturak’a ait evde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Azdavay ve Şenpazar ilçelerinden orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekiplerin müdahalesi ile yangının ormana sıçraması önlendi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
1f52f77e f7b5 4643 b544 49e38a04a617
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Mayıs, 2026 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Akay’dan ‘kırmızı bülten ve ekonomik risk’ uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Türkiye’de kırmızı bültenle aranan uluslararası suç örgütü liderlerinin geçmişte ülkede rahat hareket ettiğini belirterek, bunun hem güvenlik hem de ekonomi açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Akay, yaptığı değerlendirmede, geçmiş yıllarda kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronları ve uluslararası suç örgütü liderlerinin Türkiye’de yakalandığını ve bazı isimlerin vatandaşlık da aldığını ifade etti.

Akay, daha önce kamuoyuna açıkladıklarını belirttiği listede, kırmızı bültenle aranan ve Türkiye’de yakalanan suç örgütü liderlerinin yer aldığını, bu listenin uzunluğunun “20 metreyi aştığını” söyledi. Türkiye’nin bu nedenle geçmişte Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeye alındığını hatırlatan Akay, daha sonra belirlenen kriterlerin yerine getirilmesiyle bu listeden çıkıldığını kaydetti.

Meclis’te görüşülen bir kanun teklifinin 10’uncu maddesine de değinen Akay, söz konusu düzenlemenin mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda risklerin artacağını savundu. Akay, “Bu liste beş katına çıkacak, 20 metrelik liste 100 metreyi bulacak” ifadelerini kullandı.

Ekonomik etkiler konusunda da uyarıda bulunan Akay, güven ortamının zedelenmesi halinde uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin azalacağını belirtti. Doğrudan yabancı sermaye girişlerinin düşmesinin üretim, istihdam ve ihracatı olumsuz etkileyeceğini ifade eden Akay, bunun da döviz baskısını artırarak enflasyonu daha da ağırlaştırabileceğini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin