Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir çiftlikte çıkan yangında 600 saman balyası küle döndü.
Olay, Tosya ilçesi Bahçelievler Mahallesi Çatak mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şenol Malkoç’na ait çiftlikte henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek ahıra sıçradı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri tarafından yangın 1 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangında, 600 balya saman tamamen yanarken, bir ahırda maddi hasar meydana geldi. Ahırda bulunan 20 büyükbaş hayvan ise çevredeki vatandaşların yardımıyla tahliye edilerek kurtarıldı. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


Alevlere teslim olan 600 balya saman küle döndü
Tosya’da 19 Mayıs’ta halk otobüsleri ücretsiz olacak
Tosya’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda halk otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olaak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi, 19 Mayıs Salı günü otobüs seferlerinde gün boyunca ulaşımın ücretsiz verileceğini açıkladı. Tosya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi olarak otobüs seferlerimiz gün boyunca ücretsiz hizmet verecektir. Bayramın coşkusunu hep birlikte yaşamak, etkinlik alanlarına daha kolay ulaşım sağlamak ve hemşehrilerimizin bu anlamlı güne rahatça katılım göstermesi amacıyla toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak hizmet sunacaktır. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, nice bayramları birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı diliyoruz” denildi.

