Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir çiftlikte çıkan yangında 600 saman balyası küle döndü.
Olay, Tosya ilçesi Bahçelievler Mahallesi Çatak mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şenol Malkoç’na ait çiftlikte henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek ahıra sıçradı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri tarafından yangın 1 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangında, 600 balya saman tamamen yanarken, bir ahırda maddi hasar meydana geldi. Ahırda bulunan 20 büyükbaş hayvan ise çevredeki vatandaşların yardımıyla tahliye edilerek kurtarıldı. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


Alevlere teslim olan 600 balya saman küle döndü
Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.
Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.
Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.
Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

