Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Alevlenen yangından hayvanlarını böyle kaçırdı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayarak Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangını 22 saat sonra kontrol altına alınırken, bir bölgenin yeniden alevlenmesi neticesinde vatandaşlar hayvanlarını güvenli alana tahliye etti.

Dün saat 12.30 sıralarında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü ve Berçin Çatak Yaylası’na sıçradı. Yerleşim alanını tehdit eden alevleri söndürmek için bölgeye çok sayıda ekip ve araç sevk edildi. Yangın 22 saat sonra kontrol altına alınırken, Demirler Köyü’nün hemen üstüne bulunan ormanlık alanda alevler yeniden yükseldi. Ormanlık alan yakındaki evde bulunan Kadir Sakal ve ailesi hayvanlarını bölgeden uzaklaştırdı.

Kadir Sakal, hayvanlarını yangın sebebiyle güvenli alana götürdüğünü, ekiplere yardımcı olduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
05 Mayıs, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de sağlık eğitiminin kalitesi tescillendi

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edildi.

Karabük Üniversitesinde yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından 2 yıl süreyle akreditasyona layık görüldü.

MEDEK tarafından verilen akreditasyon belgesine göre, programın eğitim-öğretim süreçleri, akademik kadro yapısı, uygulama imkânları ve mesleki yeterlilik çıktıları belirlenen kalite standartlarını karşıladı. Bu kapsamda programın ulusal düzeyde tanınırlığı ve güvenilirliği de tescillenmiş oldu.

Değerlendirme sürecinde programın sektörel ihtiyaçlara uygunluğu ve öğrencilere kazandırdığı uygulamalı eğitim olanakları da dikkate alındı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akreditasyon sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitenin kalite odaklı eğitim anlayışını güçlendirmeye devam ettiğini belirterek, sağlık alanında yetiştirilen nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çekti. Kırışık, İlk ve Acil Yardım Programının aldığı akreditasyonun hem öğrencilerin mesleki yetkinliklerine hem de mezunların istihdam olanaklarına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Karabük Üniversitesi, yürüttüğü akreditasyon çalışmalarıyla eğitimde kalite güvencesini artırmayı ve öğrencilerine ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim sunmayı hedefliyor. Üniversite, farklı programlarda da akreditasyon süreçlerini sürdürerek akademik gelişimini güçlendirmeye devam ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin