Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde alevlere teslim olan tek katlı konut kullanılmaz hale geldi.
Olay, gece saatlerinde Devrekani ilçesi İnciğez köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Tahsin Uysal isimli vatandaşa ilişkin meskende bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa müddette büyüyen yangın konutu sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye çok sayıda itfaiye grubu sevk edildi.
Olay yerine gelen gruplar tarafından yapılan müdahale ile yangın söndürüldü. Yangında mesken kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


Alev alev yanan ev küle döndü
KTSO’da mesleki ve teknik eğitimin önemi anlatılacak
Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde, mesleki ve teknik eğitimin üretim, istihdam ve şehir kalkınmasına katkılarının ele alınacağı önemli bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.
“Türkiye Yüzyılında Mesleki ve Teknik Eğitimin Önemi” başlıklı toplantı, 10 Haziran 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak.
Programda, mesleki eğitimin sanayi ile entegrasyonu, nitelikli iş gücü ihtiyacı ve bölgesel kalkınmaya etkileri gibi konuların kapsamlı şekilde ele alınacağı ifade edildi.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz ise yaptığı davet açıklamasında, nitelikli ve kalifiyeli eleman ihtiyacının ülke için kritik bir konu olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Tüm STK başkanlarımızı, sanayicilerimizi, müdürlerimizi, teknik ekiplerimizi, mühendislerimizi ve teknisyenlerimizi bu toplantıya davet ediyoruz. Nitelikli eleman konusu ülkemizin en önemli meselelerinden biridir. Her katkı çok değerlidir. Yapılacak her fikir paylaşımı büyük önem taşımaktadır.”

