blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alar, “Gece gündüz çalıştık”

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği, 24 Temmuz Basın Bayramı hasebiyle dernek binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Adnan Alar, görevde bulundukları bir yıllık süreci kıymetlendirerek muhtarlarla birlikte gece gündüz çalıştıklarını tabir etti.
Göreve geldikleri son kongrede 140 muhtarın güvenoyunu aldıklarını hatırlatan Alar, "Özellikle derneğimize uygun bir ivme kazandırmak için gece gündüz çalıştık. 140 muhtarımızla birlikte mahallelere, vatandaşımıza hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz her ne kadar siyasetin dışında olsak da, siyasi irade ile çalışmak zorundayız. Lokal idarelerle de bu işbirliğimiz devam ediyor." dedi.
Ereğli’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını belirten Alar, "Bu kentte arbede istemiyoruz. Arbedeye taban hazırlanmasına müsaade etmek istemiyoruz. Biz 140 muhtarımızla yekvücut halindeyiz. Lakin dediğim üzere, ayrışırsak, başaramayız." sözlerine yer verdi.
İl genelindeki kamu kurum müdürleri ile muhtarları buluşturduklarını kaydeden Alar, "Köylerdeki ve mahallelerdeki meseleleri kısa müddette tahlile ulaştırmak için bu buluşmaların kaide olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’un katkılarıyla 19 Şubat tarihinde 109 Ereğli muhtarı ile birlikte TBMM’yi ziyaret ettiklerini belirten Alar, "7-8 Bakanımızla istişarelerde bulunduk. Akabinde 3 milletvekilimizle toplantı yaptık. Meseleleri ve tahlil tekliflerini sunduk. Bu bizler için bir milattır. Orada Ereğli’ye yapılacak yerleşke için meslek yüksekokulu istedik, gerçekleşti. Stat istedik, o da oldu. Ereğli-Devrek yolu dedik, o da bitmek üzere. Armutlucuma, Çaylıoğlu, Kayalıdere dere ıslahlarını talep ettik, yapıldı yahut yapılıyor. Bölgemizde güç çalışmaları da devam ediyor." dedi.
Alar, Eğitim Vadisi Kırmacı Mahallesi’nde başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm Ereğli halkının yararlanabileceği bir kütüphane yapılacağı muştusunu de vererek, "Hayırlı uğurlu olsun." sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Mustafa Akgün tarafından
01 Ağustos, 2025 13:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Minik Yüreklerden Kahraman İtfaiyecilere Madalya

Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileri, Karabük'teki yangınlarda özveriyle görev yapan itfaiye personelini ziyaret ederek kendi elleriyle hazırladıkları üzerlerinde "112, yangınları söndürdüğünüz için teşekkür ederiz, kahramanlarımıza teşekkür ederiz'' yazılı madalyaları kahramanların boynuna taktı. Minikler ayrıca yangınlarda yaralanan itfaiye erleri için stickerlarla süsledikleri yaralarını sembolize eden resimleri ve yangınların ardından yeniden ağaçlandırma için ilk fidanı hediye etti.

Ziyarette konuşan Safranbolu Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi Müdürü Zülfiye Erarslan Özcan, “Çocuklarımızın kahraman itfaiyecilerimize duyduğu minneti göstermek istedik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bu anlamlı ziyareti gerçekleştirdik. Yangınlarda büyük bir mücadele veren tüm kahramanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Ferhat Akgün ise hediyeler karşısında duygu dolu anlar yaşadıklarını belirterek, “Çocuklarımızdan aldığımız bu anlamlı hediyeler bizleri gururlandırdı ve çok duygulandırdı. Ekip arkadaşlarım ve sahada canla başla görev yapan tüm meslektaşlarımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Miniklerin ziyaretinin ardından duygusal anlar yaşanırken, itfaiye personeli çocuklara yangın söndürme araçlarını tanıtarak bilgilendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.