Reklam
Reklam
alaplininin super beyinleri belli oldu LZeWI4vP jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Alaplı’nın’ın süper beyinleri belli oldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ikinci kez “Eğitimde Matematik Seferberliği” kapsamında Şehit Recep Turan Ortaokulu tarafından matematik dersi ile ilgili farkındalık oluşturmak için bilgi yarışması düzenlendi.Yarışmaya Alaplı’da ortaokulların 6’inci ve 7’inci sınıfında okuyan öğrenciler katıldı.

Süper Beyinler Bilgi Yarışması’na 11 okuldan 66 öğrenci katıldı. 4 Haziran 2024 Salı günü yapılan 1.etap sınavında bireysel dereceler belli olmuştu. 6. ve 7.sınıflardan beşer okulun katıldığı Bilgi Yarışması etabı 06 Haziran 2024 perşembe günü Alaplı Kapalı Spor Salonunda yapıldı. 6. ve 7. sınıflarda da altın soru sonucunda ter döktüler.

6. Sınıflarda Merkez Ortaokulu,7. Sınıflarda Atatürk Ortaokulu ilçe 1.si olurken,6.cı Sınıflarda Kasımlı Ortaokulu, 7. Sınıflarda Şehit Recep Turan Ortaokulu ilçe ikincisi oldu. 6. Sınıflarda Şehit Recep Turan Ortaokulu, 7. Sınıflarda Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu ilçe 3.sü oldu.

Şehit Recep Turan Ortaokulu Müdürü Atalay Karakırık yaptığı açıklamada; “Eğitimde Matematik Seferberliği kapsamında bu yıl ilçemizde ikincisi gerçekleştirdiğimiz Süper Beyinler Bilgi Yarışmasında gözümüzde hepiniz bu yarışmanın galibi ve kazananısınız. 4 Haziran 2024 günü 1. Etabını okulumuzda gerçekleştirdiğimiz yarışmanın final etabını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Okulumuz ulusal ve uluslararası bir çok yarışmaya katılmakta, ilçemizi özellikle matematik, akıl ve zeka oyunları alanlarında başarıyla temsil etmektedir. Okumuz bu tecrübesinden yola çıkarak ilçemizdeki diğer eğitim kurumları arasında işbirliği sağlamak, matematiği öğrencilerinize sevdirmek, öğrencilerimize farklı bakış açılarını bir araya getirerek kullanabilme becerileri kazandırmak maksadıyla bu yarışmayı düzenledik.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise konuşmasında; “Bu tarz etkinlikler ve bilgi yarışmaları öğrencilerin liselere geçiş sınavı olan LGS’ye hazırlanmalarında daha etkin bir rol oynamaktadır. Öğrencilerin matematiğe olan korkularını yendiklerini ve matematiği daha zevkli hale getirmektedir. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ilçe kaymakamımıza, il müdürümüze, idarecilere, öğretmenlere ve okul müdürümüze çok teşekkür ederim.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin