Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ikinci kez “Eğitimde Matematik Seferberliği” kapsamında Şehit Recep Turan Ortaokulu tarafından matematik dersi ile ilgili farkındalık oluşturmak için bilgi yarışması düzenlendi.Yarışmaya Alaplı’da ortaokulların 6’inci ve 7’inci sınıfında okuyan öğrenciler katıldı.
Süper Beyinler Bilgi Yarışması’na 11 okuldan 66 öğrenci katıldı. 4 Haziran 2024 Salı günü yapılan 1.etap sınavında bireysel dereceler belli olmuştu. 6. ve 7.sınıflardan beşer okulun katıldığı Bilgi Yarışması etabı 06 Haziran 2024 perşembe günü Alaplı Kapalı Spor Salonunda yapıldı. 6. ve 7. sınıflarda da altın soru sonucunda ter döktüler.
6. Sınıflarda Merkez Ortaokulu,7. Sınıflarda Atatürk Ortaokulu ilçe 1.si olurken,6.cı Sınıflarda Kasımlı Ortaokulu, 7. Sınıflarda Şehit Recep Turan Ortaokulu ilçe ikincisi oldu. 6. Sınıflarda Şehit Recep Turan Ortaokulu, 7. Sınıflarda Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu ilçe 3.sü oldu.
Şehit Recep Turan Ortaokulu Müdürü Atalay Karakırık yaptığı açıklamada; “Eğitimde Matematik Seferberliği kapsamında bu yıl ilçemizde ikincisi gerçekleştirdiğimiz Süper Beyinler Bilgi Yarışmasında gözümüzde hepiniz bu yarışmanın galibi ve kazananısınız. 4 Haziran 2024 günü 1. Etabını okulumuzda gerçekleştirdiğimiz yarışmanın final etabını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Okulumuz ulusal ve uluslararası bir çok yarışmaya katılmakta, ilçemizi özellikle matematik, akıl ve zeka oyunları alanlarında başarıyla temsil etmektedir. Okumuz bu tecrübesinden yola çıkarak ilçemizdeki diğer eğitim kurumları arasında işbirliği sağlamak, matematiği öğrencilerinize sevdirmek, öğrencilerimize farklı bakış açılarını bir araya getirerek kullanabilme becerileri kazandırmak maksadıyla bu yarışmayı düzenledik.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise konuşmasında; “Bu tarz etkinlikler ve bilgi yarışmaları öğrencilerin liselere geçiş sınavı olan LGS’ye hazırlanmalarında daha etkin bir rol oynamaktadır. Öğrencilerin matematiğe olan korkularını yendiklerini ve matematiği daha zevkli hale getirmektedir. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ilçe kaymakamımıza, il müdürümüze, idarecilere, öğretmenlere ve okul müdürümüze çok teşekkür ederim.” dedi.


Alaplı’nın’ın süper beyinleri belli oldu
Ters istikametteki tehlikeli yolculuğa 93 bin 500 TL ceza kesildi
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde otomobili ile kilometrelerce ters şeritte ilerleyerek trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 93 bin 500 TL idari para cezası uygulanırken, sürücü belgesine el konuldu ve aracı 60 gün süreyle trafikten men edildi.
Olay, Karabük-Bartın kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bartın istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün kimliği daha sonra tespit edilen otomobil, bilinmeyen bir nedenle karşı şeride geçerek ters yönde ilerlemeye başladı. Karşı yönden gelen sürücülere korku dolu anlar yaşatan otomobil sürücüsü, zaman zaman dörtlü flaşörlerini yakarak yoluna devam etti. Hem kendi canını hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atan sürücü, karşı yönden gelen bir tır ile kafa kafaya çarpışmaktan son anda yaptığı manevrayla kurtuldu.
Facianın eşiğinden dönülen anlar, aynı güzergahta seyreden başka bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçen polis ekipleri, sürücünün kimliğini tespit etti.
Yapılan incelemeler sonucunda sürücüye çeşitli trafik ihlallerinden toplam 93 bin 500 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konulurken, kullandığı araç da 60 gün süreyle trafikten men edildi.

