Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli köyüne dönemin birinci karı yağdı. Meteoroloji ve valilik yetkilileri, hava sıcaklıklarının düşeceğini ve kar yağışının beklendiğini açıklamıştı. Beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte bölgede kar yağışı başladı.
Özellikle yüksek bölümlerde tesirli olan kar, Gümeli ve etrafını beyaza bürüdü. Şu ana kadar ulaşımda rastgele bir aksama yaşanmazken, takımlar buzlanmaya karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Gruplar, aksiliklere karşı hazırlıklı olduklarını duyurdu. Kar yağışının ilerleyen saatlerde devam edip etmeyeceği ise hava durumuna bağlı olacak.
Bölgedeki vatandaşlar kar yağışını sevinçle karşılarken, tabiat görüntüleriyle ünlü Gümeli’de karla kaplanan ağaçlar hoş manzaralar oluşturdu. Meteoroloji, önümüzdeki günlerde yağışların sürebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.


Alaplı’nın Gümeli köyüne mevsimin ilk karı düştü
Bebek arabada kilitli kaldı; genç anne büyük korku yaşadı
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde otomobilinin içinde anahtarını unutan genç bir anne, kapıların otomatik olarak kilitlenmesiyle büyük bir şok yaşadı. 3 aylık bebeğinin araçta mahsur kalması üzerine talihsiz anne büyük korku yaşarken, çilingirci tarafından açılan kapılar anneyi bebeğine kavuşturdu.
İlçenin İnönü mahallesi İncirlik Camii önünde sürücü anne kısa süreliğine aracından indiği sırada Opel marka otomobilin anahtarını içerideki koltukta unuttu. Otomobilinin içinde anahtarını unutan talihsiz anne, kapıların otomatik olarak kilitlenmesiyle bir anda büyük bir şok yaşadı. Pusette bulunan 3 aylık bebeğin içeride kalmasıyla havasızlık ve sıcaklık nedeniyle bebeğin hayati tehlikesinin bulunmasından korkan anne, panik içinde gözyaşları içinde çevredeki esnaftan yardım istedi. Bölgeye bir çilingirci çağırılırken, geçen yarım saatlik sürede bebeğin sürekli ağlaması anneyi daha da tedirgin etti. Çilingircinin gelerek kapının açılması ile anne bebeğine kavuşurken, çevredeki herkes durumu alkışlar ile kutladı.

