Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 40 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan kadın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Alaplı-Akçakoca karayolu Değirmenağzı Kavşağı’nda 10 Ağustos’ta, B.G idaresindeki araç, Z.A. yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan 4 kişi ile birlikte ağır yaralanan 32 yaşındaki iki çocuk annesi Gülten Alanko, Ereğli’de özel bir hastanede tedavi altında alındı. 40 gündür komada olduğu öğrenilen Gülten Alanko’da acı haber geldi. Genç kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Alanko’nun ölümü ailesini ve yakınlarını üzüntüye boğdu.
Alanko’nun cenazesi, yarın Alaplı Ömerli Köyü Dumanlar Mahallesi Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


Alaplı’daki kazada yaralanan kadın 40 günlük yaşam savaşını kaybetti
Safranbolu’da Arıcılık eğitimleri başladı
Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Arıcılık Kursu, İlçe Müdürü Erdal Kaya’nın katılımıyla başladı.
Toplam 18 gün sürecek olan kurs, 17 Haziran tarihinde sona erecek. Kursiyerler önce teorik eğitim alacak, ardından uygulamalı derslerle bilgilerini pekiştirecek. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere e-Devlet onaylı sertifika verileceği belirtildi.
Kursun açılış programında konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Kaya, yakın zamanda başlayacak olan Seracılık Kursu’nun da müjdesini verdi. Kaya, “Üreten, öğrenen ve gelişen Safranbolu için çalışmaya devam ediyoruz. Üretime ve mesleki eğitime yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Safranbolu’da tarımsal üretimi ve mesleki becerileri geliştirmeyi hedefleyen eğitimlerin devam edeceği öğrenildi.

