Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesinde dün gece meydana gelen trafik kazasında facianın eşiğinden dönüldü.
Olay, saat 23.27 civarında, S.D. idaresindeki 34 LD 0340 plakalı tırın lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkmasıyla yaşandı. Patlayan lastik nedeniyle tır, önce terminalin önündeki refüje çarptı, ardından taksi durağının yanından geçerek belediye parkına girdi.
Kaza anında yoldan geçen herhangi bir araç ya da yayanın olmaması, ayrıca taksi durağında bulunan insanlara çarpmaması facianın önüne geçti.
Büyük bir gürültü ile durağa giren tır sürücüsüne ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaparak durumu 112 acil ekiplerine haber verdi çok kısa bir sürede olay yerine ekipler tır sürücüsü S. D’yi tırdan çıkartarak sakinleştirmeye çalıştılar. Çevredeki vatandaşların yardımı ile tırdan indirilen sürücü S.D.’nin kazadan yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Alaplı’daki kazada faciadan kıl payı dönüldü
Yenice’den TTK işçi alımlarına kontenjan çağrısı
Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından yapılması planlanan işçi alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çakıl, Yenice ilçesinin alım listesinde yer almadığı yönündeki iddiaların kendilerini üzdüğünü ifade etti.
Çakıl, yaptığı açıklamada, Yenice’nin uzun yıllardır maden sektörüne emek veren bir ilçe olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
“Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ile Yenice Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, Zonguldak TTK ve bünyesinde yapılacağı ifade edilen işçi alımlarını yakından takip etmekteyiz. Ancak edinmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda, Karabük’ün Yenice ilçesinden herhangi bir alım yapılmayacağı yönündeki duyumlar bizleri derinden üzmüştür.”
Yenice’nin maden geçmişine dikkat çeken Çakıl, ilçede yetişmiş çok sayıda maden emekçisinin bulunduğunu belirterek, “Zonguldak ve çevresindeki maden ocaklarında görev yapmış sayısız hemşerimiz, bu mesleğin zorluklarını omuzlamış ve önemli tecrübeler kazanmıştır” dedi.
İşsizliğe de dikkat çeken Çakıl, yapılacak alımların bölge gençleri için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “İşsizlikle mücadele eden gençlerimiz ve bu mesleği icra etmeye hazır tecrübeli vatandaşlarımız için bu alımlar büyük bir umut kaynağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

