Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesinde dün gece meydana gelen trafik kazasında facianın eşiğinden dönüldü.
Olay, saat 23.27 civarında, S.D. idaresindeki 34 LD 0340 plakalı tırın lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkmasıyla yaşandı. Patlayan lastik nedeniyle tır, önce terminalin önündeki refüje çarptı, ardından taksi durağının yanından geçerek belediye parkına girdi.
Kaza anında yoldan geçen herhangi bir araç ya da yayanın olmaması, ayrıca taksi durağında bulunan insanlara çarpmaması facianın önüne geçti.
Büyük bir gürültü ile durağa giren tır sürücüsüne ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaparak durumu 112 acil ekiplerine haber verdi çok kısa bir sürede olay yerine ekipler tır sürücüsü S. D’yi tırdan çıkartarak sakinleştirmeye çalıştılar. Çevredeki vatandaşların yardımı ile tırdan indirilen sürücü S.D.’nin kazadan yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Alaplı’daki kazada faciadan kıl payı dönüldü
Uluslararası Samsun Gran Fondo Yarışında korkutan kaza: 2 yaralı
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan 3. Uluslararası Samsun Gran Fondo Bisiklet Yol Yarışı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsun’da başladı. Yarış sırasında meydana gelen zincirleme kazada 2 sporcu yaralandı.
Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen amatör ve profesyonel bisiklet sporcularını bir araya getiren organizasyon, sabah saat 09.00’da start aldı. Samsun’un Atakum ilçesinde başlayan ve doğal güzellikler arasında yer alan Bafra Kızılırmak Deltası güzergahına kadar gün boyu devam edecek yarış, sporseverlerden yoğun ilgi gördü.
Yarışın başlamasının ardından parkurun ilerleyen bölümünde önde seyreden sporculardan birinin yavaşlaması üzerine arkadan gelen bisikletliler birbirine çarptı. Peş peşe yaşanan çarpışmalar sonucu bazı sporcular yola savrularak düştü. Kazada yaralanan 2 sporcu olay yerine çağrılan ambulanslarla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza nedeniyle parkurda kısa süreli panik yaşanırken, sağlık ve organizasyon ekipleri olay yerine hızlı şekilde müdahale etti. Yarış, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından kaldığı yerden devam etti.

