Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2015 07:52 tarihinde yayınlandı
0

Alaplı’da Silah Operasyonu

ZONGULDAK ’ın Alaplı ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen bir operasyonda 5 ruhsatsız av tüfeği, ruhsatsız 2 tabanca, 43 tabanca mermisi ve 138 av tüfeği mermisi ele geçirildi.
Alaplı Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine ilçeye bağlı Gümeli beldesinde Y.K’ya (32) ait eve operasyon düzenledi. Operasyonda, ruhsatsız 5 av tüfeği, 2 ruhsatsız tabanca, 43 tabanca mermisi ve 138 av tüfeği mermisi ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Y.K, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta taskina neden olacagi ongorulen almus baraji dolusavakinda debi artiyor gMiy9Djv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeşilırmak’ta taşkına neden olacağı öngörülen Almus barajı dolusavakında debi artıyor

Tokat’ta Yeşilırmak’ta taşkına neden olacağı öngörülen Almus barajında, barajın tamamen dolmasının ardından dolusavaktan tahliye edilen su miktarı artıyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık ile birçok göl, baraj ve nehir kuruma noktasına gelirken bu yıl mevsim normallerinin üzerinde yağan kar ve aralıksız devam eden yağışlar neredeyse tüm göl ve barajların dolmasına neden oldu. Sivas’ın Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya ve Yozgat’ın Çekerek ilçesindeki Çekerek barajlarının tamamen dolması nedeniyle kapaklar açılınca, bu iki baraj sularının beslediği Yeşilırmak’ta su seviyesi yükselmişti. Artık su seviyesi ve debinin yükselmesiyle birlikte Tokat’ta ve Turhal ilçesinde taşkın riski oluştu. Günlerdir riske karşı tedbirler alınıyor. Çok sayıda köy ve mahalle tahliye edildi. 2 köprü yıkıldı. Irmak kenarına ve muhtemel su yollarına setler çekildi.

Yeşilırmak’ın taşmasına neden olacağı ön görülen Almus barajı da tamamen dolunca geçtiğimiz günden itibaren barajın dolusavakından su tahliyesi başladı. Bölgede devam eden yağışlarla birlikte savaktan bırakılan su miktarı artmaya başladı. 3 milyon ton su kapasiteli, 21 bin hektar alana sahip barajdan tahliye edilen suyun Yeşilırmak’ta taşkına neden olabileceği tahmin ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin