Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 07:28 tarihinde yayınlandı
0

Alaplı’da Okullarda Ergenlik Dönemi Semineri

ZONGULDAK ’ın Alaplı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ‘Ergenlik Dönemi Değişim Projesi’ (ERDEP) kapsamında ilçedeki 14 okulda 6 ve 7. sınıf kız öğrenci ve annelerine yönelik eğitim semineri verildi.
Alaplı Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, Milli Eğitim Bakanlığınca ‘Ergenlik Dönemi Değişim Projesi’ kapsamında ilçedeki 14 ortaokulun kız öğrencilerine anneleriyle birlikte katıldıkları seminer düzenlediklerini söyledi.
Seminerlerin kız öğrenci ve anneleri için büyük önem taşıdığını ve verimli geçtiğini belirten Şen, “Genç kızlarımızın ergenlik döneminde karşılaşacakları değişimler ve bu değişimler kaynaklı sorunlara ilişkin çözüm yollarının bir kadın uzman tarafından anlatıldığı sağlık ve eğitim seminerlerini okullarımızda gerçekleştirdik. Bu seminerlere annelerin kızlarıyla birlikte katımını sağladık.
Öğrencilerimize içinde bulundukları dönemin özellikleri, karşılaşacakları sosyal, duygusal ve fiziksel değişimlerinin slayt gösterisiyle sunum yapıldığı seminerlerde öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirildiler. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin