ZONGULDAK ’ın Alaplı ilçesi Kasımlı Ortaokulu öğrencilerine yönelik ‘Doğa ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması’ konulu eğitim semineri verildi. Orman ve Su işleri Zonguldak İl Şube Müdürlüğü mühendislerinden Ayşin Şenel tarafından verilen eğitim seminerinde tür çeşitliliği, genetik çeşitlilik, ekosistem çeşitliliği, ekonomik önem, ekolojik önem, estetik ve kültürel önem konularında öğrencilere bilgiler verildi. Alaplı Kasımlı Ortaokulu Müdürü Erdal Yılmaz, Orman ve Su işleri Zonguldak İl Şube Müdürlüğüne teşekkür etti. 2014-2015 Eğitim öğretim yılında ECO okullar programı kapsamında ‘Biyolojik Çeşitlik’ konusunu çalışacaklarını belirten Yılmaz, “ECO okullar programı kapsamında seçilen konular iki yıl süre ile çalışılmaktadır. Kasımlı ilk ve ortaokulu olarak daha önce iki yıl süre ile ‘Çöp,atık,geri dönüşüm’ konusunu çalışmış ,son iki yıldır ise ’Su’ konusunu çalışmaktadır” dedi.


Alaplı’da Öğrencilere “Doğa ve Biyolojik Çeşitlilik” Konulu Eğitim Verildi
Samsun’da 33 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı
Samsun’da narkotik polisinin düzenlediği operasyonda depoda saklanan 33 bin 850 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alınarak tutuklandı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, takibe alınan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. E.B. (28) ve F.D. (21) isimli şahısların uyuşturucu hapları depoda saklayarak piyasaya sürmeye hazırlandıkları bilgisine ulaşılması üzerine narkotik ekipleri harekete geçti.
Şüphelilerin kullandıkları depoda yapılan aramalarda 33 bin 850 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, olayla bağlantılı gözaltına alınan 2 şüpheli çıkardıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderdiler.


