Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde karla çaba çalışmaları kapsamında deniz suyu ile ana ve orta yollarda çalışmalar sürüyor.
Alaplı Belediyesi, kar yağışıyla çabada deniz suyu kullanmaya devam ediyor. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, her yıl belediye liderinin talimatıyla bu usulü uyguladıklarını belirterek, deniz suyunun doğal bir katkı hususu olduğunu vurguladı.
Taşkın, “Doğal malzemeyi alıp doğal bir biçimde kullanıyoruz. Don ve ayaz olmadığı sürece deniz suyunu yolları açmak için kıymetlendiriyoruz. Bunun yanı sıra kepçelerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Buzlanma meydana geldiğinde ise tuzlama çalışmaları yapıyoruz” dedi.


Alaplı’da karla mücadelede deniz suyu kullanılıyor
OĞUZ SAVCI ANKARA’YA ATANDI! YENİ ADLİYE BİNASININ KARABÜK’E KAZANDIRILMASINDA BÜYÜK EMEKLERİ VARDI…
Karabük’ün yakından tanıdığı cezaevi ve basın savcılığı görevini yürüten, Karabük Cumhuriyet Başsavcı Vekili/Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, bugün yayımlanan 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Savcısı ve olarak atandı.
Karabük’te görev yaptığı süre boyunca Karabük Adliyesinin gelişimine büyük katkı sağlayan, ihalesi tamamlanan yeni Karabük Adliye binasının şehre kazandırılmasında büyük pay sahibi olan Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, terfi niteliğinde bir atama ile Ankara Cumhuriyet Savcılığına atandı.
Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığı “Türk Ceza Kanununun Uzayda İşlenen Suçlara Uygulanabilirliği” adlı kitabı ve hukuk alanındaki makaleleri ile başarılı çalışmalara da imza atan Savcı Yılmaz’ın, Ankara’ya atanması görev yaptığı Karabük Adliyesinde büyük üzüntü yarattı.
Karabük’e yapmış olduğu hizmetlerden ve emeklerinden dolayı Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz’a teşekkür eder, Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevinde başarılar dileriz.

