Alaplı’da karla mücadelede deniz suyu kullanılıyor - Karabük Haber Postası
alaplida karla mucadelede deniz suyu kullaniliyor n2jzVPfM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da karla mücadelede deniz suyu kullanılıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde karla çaba çalışmaları kapsamında deniz suyu ile ana ve orta yollarda çalışmalar sürüyor.

Alaplı Belediyesi, kar yağışıyla çabada deniz suyu kullanmaya devam ediyor. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, her yıl belediye liderinin talimatıyla bu usulü uyguladıklarını belirterek, deniz suyunun doğal bir katkı hususu olduğunu vurguladı.

Taşkın, “Doğal malzemeyi alıp doğal bir biçimde kullanıyoruz. Don ve ayaz olmadığı sürece deniz suyunu yolları açmak için kıymetlendiriyoruz. Bunun yanı sıra kepçelerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Buzlanma meydana geldiğinde ise tuzlama çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d419bdb8 eb74 4522 9b9c 0af3e69b520f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2026 19:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de okullar ilaçlandı

Yenice İlçesi’ndeki tüm okullarda, öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim alabilmesi için kapsamlı ilaçlama çalışması yapıldı. Yenice Belediyesi Veteriner Hekimliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen ilaçlamada, okul bahçeleri ve çevre alanları titizlikle ilaçlandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren kene, larva, sinek, haşere ve çeşitli zararlılara karşı etkili mücadele yürütüldü. Uzman ekipler, özellikle öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda koruyucu önlemleri artırdı.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın sağlığını korumak ve eğitim alanlarını daha güvenli hale getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin