Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde karla çaba çalışmaları kapsamında deniz suyu ile ana ve orta yollarda çalışmalar sürüyor.
Alaplı Belediyesi, kar yağışıyla çabada deniz suyu kullanmaya devam ediyor. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, her yıl belediye liderinin talimatıyla bu usulü uyguladıklarını belirterek, deniz suyunun doğal bir katkı hususu olduğunu vurguladı.
Taşkın, “Doğal malzemeyi alıp doğal bir biçimde kullanıyoruz. Don ve ayaz olmadığı sürece deniz suyunu yolları açmak için kıymetlendiriyoruz. Bunun yanı sıra kepçelerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Buzlanma meydana geldiğinde ise tuzlama çalışmaları yapıyoruz” dedi.


Alaplı’da karla mücadelede deniz suyu kullanılıyor
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

