Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2016 10:53 tarihinde yayınlandı
0

Alaplı’da fındık işçilerinin günlüğü 54 TL olarak belirlendi

ZONGULDAK ‘ın Alaplı ilçesinde fındık toplama işlerinde çalışacak işçilere ödenecek günlük ücret 54 TL olarak belirlendi. Alaplı ilçesinde fındık toplama ve işçi ücretlerini belirlemek üzere Fındık Komisyonu Kaymakam Altuğ Çağlar Başkanlığında toplanırken, fındık işçiliğinin 54 TL olarak belirlendiği kaydedildi. Fındık hasadında 16 yaşından küçüklerin ve 65 yaşından büyüklerin çalıştırılmasının yasaklandığını belirten Çağlar, mevsimlik işçilerinin onur ve sağlığına yaraşır bir şekilde konaklaması ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığını aktardı. Gelen mevsimlik işçilerin 24 saat içerisinde kimlik bilgilerinin muhtarlıklara bildirilmesi gerektiğine dikkati çeken Kaymakam Çağlar, “İşçilerinin çalışma saatleri, 07.00-19.00 saatleri arası. Gün içinde 1.5 saat ihtiyaç arası verilmesi gerekir. İşçilerin yevmiye sinin 54 lira olarak ödenmesi kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sa2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mayıs, 2026 14:08 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK 20 DAKİKADA GÖLE DÖNDÜ

Karabük’te etkili olan sağanak yağış sağanak yağış sonrası cadde, sokak ve kara yolları sular altında kaldı

Karabük’te etkili olan   şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 20 dakika içerisinde metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğü kentte cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Ani bastıran sağanak nedeniyle yaşam durma noktasına geldi.

Kent merkezinde etkisini kısa sürede artıran yağış, özellikle altyapının yetersiz kaldığı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Ana arterlerde biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar su seviyesinin yükselmesiyle tamamen yolda kaldı, vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Şiddetli yağışın en fazla etkilediği bölgelerde çok sayıda ev, iş yeri ve bodrum katını su bastı. Esnaf dükkanlarına dolan suları tahliye etmeye çalıştığı gözlendi. İhbarlar üzerine AFAD, belediye ekipleri ve itfaiye personeli kent genelinde alarma geçti. Ekipler su baskınlarının yaşandığı bölgelerde tahliye çalışmalarına başlarken, tıkanan mazgalların açılması için yoğun mesai harcadı.

Meteoroloji yetkilileri ise yağışların aralıklarla devam edebileceği uyarısında bulundu. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan etkili olan sağanak ve yamaçlardan gelen sel suları nedeniyle Karabük–Ovacık Karayolu ulaşıma kapandı. Bölgeye sevk edilen karayolları ve belediye ekipleri yolu yeniden ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin