ZONGULDAK ‘ın Alaplı ilçesinde fındık toplama işlerinde çalışacak işçilere ödenecek günlük ücret 54 TL olarak belirlendi. Alaplı ilçesinde fındık toplama ve işçi ücretlerini belirlemek üzere Fındık Komisyonu Kaymakam Altuğ Çağlar Başkanlığında toplanırken, fındık işçiliğinin 54 TL olarak belirlendiği kaydedildi. Fındık hasadında 16 yaşından küçüklerin ve 65 yaşından büyüklerin çalıştırılmasının yasaklandığını belirten Çağlar, mevsimlik işçilerinin onur ve sağlığına yaraşır bir şekilde konaklaması ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığını aktardı. Gelen mevsimlik işçilerin 24 saat içerisinde kimlik bilgilerinin muhtarlıklara bildirilmesi gerektiğine dikkati çeken Kaymakam Çağlar, “İşçilerinin çalışma saatleri, 07.00-19.00 saatleri arası. Gün içinde 1.5 saat ihtiyaç arası verilmesi gerekir. İşçilerin yevmiye sinin 54 lira olarak ödenmesi kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.
Reklam Alanı — Yan Sol Reklam
Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam
Bu alana reklam ver
0
Alaplı’da fındık işçilerinin günlüğü 54 TL olarak belirlendi
0
0
Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.
Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.


