Reklam
Reklam

Alaplı’da “Çalışma hayatında milli seferberlik” toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2017 07:31 tarihinde yayınlandı
0

ZONGULDAK ‘ın Alaplı ilçesinde Esnaf ve Sanatkar Odası tarafından ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Alaplı Kültür salonundaki toplantıda konuşan İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, toplantının amacı işsizliğin azaltılması, üretim ve istihdamın arttırılması olduğunu söyledi. Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Demirsu, “Yeni teşvik kapsamında uygulamaya ilişkin temel noktalarımız şunlardan ibarettir. Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri de yararlanacaktır. İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01/12/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bu gün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL’dir. SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2 bin 88 lira 56 TL olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır” dedi. Alaplı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç’de, toplantını çok faydalı geçtiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Artvin’de dereye düşen aracı sudan çıkartmak ve baba ile oğlunu bulmak için çalışmalar sürüyor

artvinde dereye dusen araci sudan cikartmak ve baba ile oglunu bulmak icin calismalar suruyor vX2INWgB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Artvin’in Şavşat ilçesinde içinde baba ile oğlunun bulunduğu otomobilin Şavşat Deresi’ne düşmesi sonucu araçta bulunanları bulmak ve aracı dereden çıkartmak için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Alının bilgiye göre, Ardahan’a arı kovanlarını götüren Selahaddin Kaya ile Mecit Kaya isimli baba ve oğlunun içinde bulunduğu araç, bugün sabaha karşı Artvin-Şavşat Devlet Karayolunda seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Şavşat Deresi’ne düştü. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine AFAD, Hopa Deniz Polisi, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Nehirde araca ulaşılırken, şahısların araç içerisinde olup olmadığı veya su ile beraber sürüklenip sürüklenmediği konusunda bir emareye ulaşılamadı. Aracın bulunduğu yerden çıkartılması için çalışma başlatıldı. Bölgede bir iş makinesi ile aracı sudan çıkartmak için çalışma sürerken, araçtaki iki kişi ise dalgıçlar tarafından dere içinde aranıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin