ZONGULDAK ‘ın Alaplı ilçesinde Esnaf ve Sanatkar Odası tarafından ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Alaplı Kültür salonundaki toplantıda konuşan İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, toplantının amacı işsizliğin azaltılması, üretim ve istihdamın arttırılması olduğunu söyledi. Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Demirsu, “Yeni teşvik kapsamında uygulamaya ilişkin temel noktalarımız şunlardan ibarettir. Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri de yararlanacaktır. İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01/12/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bu gün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL’dir. SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2 bin 88 lira 56 TL olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır” dedi. Alaplı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç’de, toplantını çok faydalı geçtiğini ifade etti.


Alaplı’da “Çalışma hayatında milli seferberlik” toplantısı gerçekleştirildi
TEKNOKARABÜK yarışması hazırlıkları değerlendirildi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan TEKNOKARABÜK Yarışması’na yönelik değerlendirme toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya Müdür Yardımcıları Turgut Acarlı ve Adnan Cansız, Şube Müdürleri Metin Aktaş ile Emine Bilge Karataş ve Ar-Ge ile YEĞİTEK Şubesi personeli katıldı.
Toplantıda, yarışmanın hazırlık süreci, takvimi, kategorileri, organizasyon planlaması, değerlendirme kriterleri ve tanıtım faaliyetleri masaya yatırıldı. Katılımcılar, konularla ilgili fikir alışverişinde bulunurken, yarışmanın öğrencilerin bilimsel düşünme, teknoloji üretme ve yenilikçi projeler geliştirme becerilerine sağlayacağı katkılar ele alındı. Ayrıca sürecin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için yapılması gereken çalışmalar planlandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedefleyen TEKNOKARABÜK Yarışması’nın, üretken ve yenilikçi nesillerin yetişmesine önemli katkılar sunacağını ifade etti. Akbaş, hazırlık sürecinde görev alan tüm personele başarılar diledi.

