ZONGULDAK Alaplı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler şehir merkezinden geçen karayolunun orta refüjünü ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden düzenleme çalışmalarına başladı. Mevsim şartlarının elverişli olması sebebiyle bir süredir çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, şehir merkezinde geçen karayolun orta refüj düzenleme çalışmalarını yapıyor. Alaplı şehir merkezinde birçok sokakta devam eden çalışmalarda, eski kaldırımlar tamamen sökülerek parke ve kilitli taşlarla kaplanıyor. Diğer yandan şehrin en işlek caddelerinden biri olan yalı caddesinde yol düzenleme çalışması devam ediyor. Caddeyi genişletmek ve daha modern bir görünüme kavuşturmak için orta refüjde çalışma yapan ekipler, 200 metre uzunluğundaki caddede bordür ve kaldırımları tamamen yenileyerek orta refüjü daraltacak ve caddenin biraz daha genişlemesini sağlayarak trafik akışını rahatlatacak.


Alaplı Belediyesi Kaldırım ve Refüj Çalışmalarını Sürdürüyor
Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.
Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.
Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz olacak” ifadelerini kullandı.
Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

