ZONGULDAK 'ın Alaplı ilçesinde elektriklerin sık kesilmesine karşı önlem alan Alaplı Belediyesi, belediye hizmet binasına jeneratör aldı.
Alaplı ilçesinde elektriklerin kesilmesi durumunda belediyede resmi işlerin aksamaması ve vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için Alaplı Belediyesi jeneratör alındı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Nuri Tekin, "Yıllardır belediyemizde jeneratörün olmaması birçok konuda sıkıntılara neden olmaktaydı.
Yeni aldığımız jeneratörle birlikte belediyemizde artık elektrikler kesilmeyecek. Yapacağımız her çalışma halkımızın yararına daha iyi hizmet vermektir" dedi.
Gümüşhane’de müstakil evde çıkan yangın, yanındaki eve de sıçradı
Gümüşhane’de gece saatlerinde müstakil bir konutta çıkan yangın bitişiğindeki öteki bir konuta daha sıçradı.
Yangın, gece saatlerinde İnönü Mahallesi, İnönü Caddesi Mordut mevkiinde bulunan iki katlı müstakil bir konutta çıktı. Alınan bilgiye nazaran, uzun yıllardır kullanılmadığı öğrenilen A. E.y’e ilişkin konuttan alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. Kısa müddette büyüyen yangın bitişikte bulunan diğer bir müstakil meskene daha sıçrarken mahalle sakinleri büyük panik yaşadı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sıhhat, polis ve itfaiye takımı sevk edildi. İtfaiye grupları yangını söndürmek için çalışma başlatırken, polis grupları de bölgede geniş çaplı güvenlik tedbiri aldı. İtfaiye gruplarının yaklaşık 1 saat süren müdahalesinin akabinde yangın denetim altına alınırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Yangında 2 binanın çatıları ve eklentilerinde maddi hasar meydana geldi.
Öte yandan yangının çıktığı binada elektrik olmadığı öğrenilirken etraf sakinleri, alkol alan şahısların yangının meydana geldiği konutun bahçesine makul aralıklarla girip çıktığını belirtti. İtfaiye ve olay yeri inceleme takımları yangının çıkış sebebini belirlemek için geniş çaplı çalışma başlattı.