Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0

Alaca’nın camili kilimi coğrafi tescil belgesi aldı

Çorum’un Alaca Belediyesi, ilçenin tanınırlığını artırmak, tarih ve kültürünü tanıtmak amacıyla başlattığı çalışmalar devam ediyor.

İlçenin tanınırlığını artırmak, tarih ve kültürünü tanıtmak amacıyla başlattığı çalışmalar çerçevesinde Alaca’nın tarihi yemeklerini önce kitap haline getiren Alaca Belediyesi, daha sonra coğrafi işaret belgesi alabilmek için 39 ürünün başvurusunu gerçekleştirdi. Şimdiye kadar 5 yöresel ürünün coğrafi işaretini alan Alaca Belediyesi, son olarak camili kilimlerinin de coğrafi işaretini almaya hak kazandı.

İlk olarak Alaca mor soğanının patentini alarak Alaca morunu markalaştıran Alaca Belediyesi, daha sonra ise Alaca yarma aşı ve Alaca yanıç böreğini tescilledi. Daha sonra Alaca cızlağı ve Alaca borana yemeğinin tescil belgesi alan ilçe, son olarak camili kilimlerinin de coğrafi işaretini aldı.

Bu çalışma ile birlikte Çorum genelinde en fazla tescilli ürünü bulunan ilçelerin başında gelen Alaca, yemek kültürü ve zenginliği anlamında ülke genelinde de tanınırlığını artırmak istiyor.

Coğrafi işaret tescil belgesi Türk Patent Başkanı Prof. Dr. Muhammet Zeki Durak tarafından Kaymakam Hicabi Aytemür ve Belediye Başkanı Şerif Arslan’a takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda bicakli kavga 2 yarali rQXjHLvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin